Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Overlijdensrisico verzekering 'hogere' premie i.v.m potentieel terugval

Ik heb geprobeerd een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij TAF. Dit is beoordeeld door een verzekeringsarts. Gezien ik in het verleden PTSS heb gehad (trauma) en hiervoor succesvol voor behandeld ben door een Klinisch Psycholoog. Mijn Ex Psycholoog heeft ook informatie meegegeven dat ik volledig ben 'verholpen' van PTSS. De PTSS is in de kindertijd opgedaan en betreft dus niet de 'extremere' varianten die bijvoorbeeld militairen oplopen. De verzekeringsarts geeft aan dat er volgens wetenschappelijk bewijs een verhoogd risico is op overlijden. Ik heb het wetenschappelijk bewijs ontvangen en hier betreft het alleen actuele patiënten die op dit moment PTSS hebben. Niet mensen die verholpen zijn van. Ik kom dus tot de conclusie dat de arts en verzekeraar mij in de verkeerde groep zetten.

Dit aangegeven geeft de arts aan dat een herbeoordeling niet mogelijk is. Volgens de richtlijnen van de verzekeraar bestaat er een kans op een terugval en om dit risico af te dekken wordt er een opslag gegeven.

Zij kunnen geen enkel bewijs delen dat iemand die een trauma heeft opgelopen, en wat verholpen is een hogere kans heeft op overlijden dan iemand die geen trauma heeft. De verzekeraar doelt hier dus op dat indien iemand een terugval heeft, dat hij of zij een grotere kans heeft op suïcide Er is bij mij nog nooit het woord Suïcide ter spraken geweest, wat dus onzin is in mijn optiek.

Het lijkt het erop dat de verzekeraar berust is op het extra verdienen en het 'over' diagnosticeren van zijn of haar klanten. TAF/ geeft aan dat er een verhoogde kans is op 'terugval' en

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag