Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Overlast bomen buren bij erfafscheiding.

Sinds 2013 woon ik in De Falom. De vorige buren waren weg gegaan vanwege een hele dwarse buurman die bomen plant zodat zij geen zon meer kregen. Vorig jaar ben ik naar de buurman gelopen om te vragen of de bomen die er staan ook weg mochten. Dit wilde hij in eerste instantie niet. Maar toen ik hem aanbood dat ik alle zaagkosten op mij nam en hij de boom van rond de 25 meter mocht houden, kwam hem dit heel goed uit. Ik vroeg ook of de bomen naast mijn garage weg konden, omdat ik daar 24 zonnepanelen liet installeren. Hij zou dit dan zelf wel doen, alleen dan in 2023. Nu is hij van gedachte veranderd en wil dit niet meer doen (Waarschijnlijk omdat de buit binnen is met die grote boom en al het hout wat hij heeft gekregen en dit maar dunne boompjes zijn en hij daar niks aan heeft). Ik heb hem gezegd dat ik alles zelf ook wel wil regelen en de kosten op mij zal nemen, maar dit wil hij ook niet meer of de bomen inkorten op goot hoogte. Nu heb ik via luchtfoto's gezien dat de bomen ver over mijn erfgrens hangen en misschien ook nog wel binnen de 2 meter staan wat wettelijk vast is gelegd. Nu is het zo dat de gemeente deze eis niet hanteert.
Mijn vraag is eigenlijk hoe ik dit moet oplossen. Ik heb hem gevraagd om te snoeien of te kappen via Whatsapp. Hij heeft een leesbevestiging gestuurd en later geantwoord dat hij het niet wil.
Ik heb in de lente en zomer maar 12 panelen die goed functioneren en in de app kan ik zien dat ik middels deze groene opwekking al 20 nieuwe bomen heb geplant.
Ik heb ook verteld dat ik dit graag goed wil oplossen en wel langs wil komen bij hem thuis. Maar deze man is wat dwars.
En ik wil graag geen scheve gezichten en wil eigenlijk graag weten wat mijn rechten zijn zonder dat ik boetes krijg. De gemeente heeft mij verteld dat ik de overhangende takken zelf wel mag snoeien als hij dat niet wil, maar als ik de 2 meter hanteer dan gaat er veel van de boom af. Ik heb er ook een boomexpert bij gehad en die zegt dat de boom door het inkorten hier niet dood aangaat. Want dat is niet mijn bedoeling. Sorry voor het lange verhaal:)
Het gaat om het gedeelte van de slootkant naast de garage.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag