Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Overgemaakt geld terugkrijgen

Ik werd gebeld door de Nederlandse bedrijvengids dat ik nog de rekening van psychologenpraktijk van mijn (overleden) man moest betalen. Hij stond ingeschreven, werd gezegd. Dat verhaal was plausibel, dus ik maakte bijna € 400,00 over. Toen ik later alles nakeek bleek mijn man nooit een contract te hebben gehad. Op de later toegestuurde factuur stond dat ik in oktober 2023 een contract had afgesloten. De bank kon het geld niet storneren, omdat ik het zelf overgemaakt had. Later werd ik weer door het bedrijf gebeld, dat ik nog eens € 400,00 moest betalen voor een ander contract dat mijn man afgesloten zou hebben in 2020 (zij zouden daar een bandopname van hebben), maar toen leefde mijn man al niet meer. Ik heb aangifte gedaan bij de politie, maar daar heb ik tot nu toe nog niets van gehoord.

Goedenavond,

Gelet op uw casusomschrijving, lijkt het inderdaad op oplichting en het doen van aangifte bij de politie is een goede eerste stap. Wij bieden ook begeleiding bij het doen van aangifte en de processtappen daarna.

Het bedrag zou ook via een aparte civiele procedure teruggevorderd kunnen worden. Het is echter uw eigen afweging of de kosten voor het procederen, opwegen tegen de hoogte van de vordering. Neem gerust vrijblijvend contact op voor een toelichting hieromtrent en om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag