Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Overdracht subsidie regeling bij aankoop huis

Op 17-10-2020 zag ik online een huis te koopstaan in Warffum. Ik ben met mijn makelaar het huis gaan bekijken en ik had wel interesse in de huis. Ik heb een bod gedaan die was aangenomen en alles leek goed en netjes te gaan.

Nu zaten er op de dak zonnepanelen die de vorige bewoonster huurde. Zij vroeg mij of ik deze wou overnemen, dit heb ik afgewezen om het feit dat het gehuurd werd en nooit van mij zou gaan worden. Een paar dagen later kreeg ik bericht van mijn makelaar dat de verkoopster de zonnepanelen had afgekocht en ik die zou krijgen.

Daarnaast liep er ook een schadeclaim die volgens de verkoopcontract naar mij zou worden overschreven. Hieronder een gedeelte uit een paragraaf in de verkoopcontract:

Daarnaast heeft huidige eigenaar nog een nieuwe schademelding gedaan bij bedrijf X, deze melding is vastgelegd onder zaaknummer AS 20558*** en wordt overgedragen aan koper.
In aanvulling op artikel 7.4 draagt (cedeert) verkoper alle vergoedingsvorderingen die verkoper heeft of nog zou kunnen hebben jegens bedrijf Y, Bedrijf A of Commissie X, instituut A of diens rechtsopvolgers in verband met de aardbevingsschade, over aan koper. Hieronder wordt onder meer (doch niet uitsluitend) gerekend de rechten op
schadevergoeding en/of -herstel ter uitvoering van (een) door verkoper gedane schademelding (en) / schadeclaim (s), maar ook eventuele aan verkoper onbekende bevinggerelateerde schaden welke nog niet door verkoper zijn geclaimd. Verkoper en koper

op 7-12-2020 kreeg ik een whatsapp bericht van mijn makelaar dat bedrijf Y dat de zaak wou afhandelen en niet wou wachten op de overdracht, dit ging over een bedrag van 2000 euro. Deze zou zij naar mij overmaken wat tot op vandaag nog niet gebeurd is. Omdat het bedrag boven de 1000 euro was hadden we ook recht op subsidie die volgens artikel 7.5 volgens mij ook naar mij zou moeten gaan. De verkoopster dacht hieranders over en zei dat zij de 4000 euro wou houden, met als reden dat zij de zonnepanelen had afgekocht (wat ook 4000 euro was).

Hier waren ik en mijn makelaar het niet mee eens omdat zij zonder met ons te overleggen de zonnepanelen had afgekocht. Naar aanleiding hiervan heb ik een gesprek gehad met de verkoopster en ik bood haar aan om de 2000 euro te houden. Met het idee van dan delen we de kosten van de zonnepanelen. En dat ik dan de overige 4000 euro zou krijgen. Ook heb ik haar gevraagd de subsidie voor mij aan te vragen met de facturen van de zonnepanelen hierdoor zou ik recht hebben op een toekomstige subsidie mocht er nog een keer schade komen van een aardbeving.

Zij heeft mij gezegd dat ze die voor mij zou willen doen. Toen ik een half jaar later vroeg wat de status was zei ze dat het nog wel even zou duren. nog een jaar later kwam ik erachter dat ze mijn whatsapp, telefoonnummer en waarschijnlijk email geblokt heeft. Ik krijg haar op geen enkele manier meer te pakken en ik weet van de SNN dat de 4000 is uitbetaald. Ik weet momenteel niet zo goed wat ik kan doen ik heb de emails en berichten allemaal bewaard en heb haar een ultimatum gemaild over dat ze me alsnog zou kunnen betalen. Hierop heeft ze niet gereageerd.

Reactie van de vraagsteller

Ik zou graag willen weten of ik recht heb op het geld en zo ja wat ik nu het beste kan doenGratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag