Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Overdracht stacaravan aan particulier.

Ik , particulier, verkoop een chalet/ stacaravan aan een particulier voor een overeengekomen bedrag van €37.500.
Ik maak daarvoor een overdrachtsverklaring met daarop dit bedrag vermeld, die wij beiden op de dag van overdracht ondertekenen. Er is een aanbetaling gedaan van €4000, contant, het restantbedrag wordt voor overdracht per bank overgemaakt.
Nu wil de verkoper, om een voor mij onbekende reden, daarnaast nog een verkoopverklaring met een koopbedrag van € 20.000.
Ik weet en wil ook niet weten wat hij daarmee van plan is.
Welke risico’s loop ik door aan dit verzoek te voldoen. Kan hij dan met die verklaring in de hand de originele verkoopprijs van €37.500 aanvechten en claimen dat hij teveel betaald heeft?
Ben ik verantwoordelijk als hij dat illegale en/of frauduleuze handelingen mee gaat plegen? Het is natuurlijk een nep-verklaring met onduidelijk doel.
Ben ik trouwens verplicht een kopie identiteitsbewijs te ontvangen/af te geven bij de overdracht?

Ik adviseer u alleen (schriftelijk) vast te leggen wat u daadwerkelijk bent overeengekomen. Zoals u zelf al aangeeft, zou een "nepverklaring" voor ongewenste bewijsproblemen kunnen zorgen. Mogelijk dat er ook een frauduleuze handeling mee wordt verricht en daar wilt u op geen enkele wijze bij betrokken zijn. U bent niet verplicht om een kopie van uw ID aan een andere particulier te verstrekken en ter vermijding van frauduleuze handelingen zou ik dat ook afraden. In het bijzonder is van belang om uw BSN-nummer niet aan derden te verstrekken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag