Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Over 2 maanden verloopt mijn jaarcontract. Nu is het zo dat op dit moment het werken mij erg moeilijk wordt gemaakt door mijn baas: intimidatie, kleineren , ik krijg geen pauze enz. Ik heb een 14 uur contract maar word nog maar ingezet voor 1 dag in de week en krijg ook alleen die ene dag uitbetaald. Zeg ik hier iets van dan is het antwoord: er is niet genoeg werk (terwijl het juist een bedrijf in de recreatiebranche betreft, collega's werken wel meer). Verder krijg ik te horen dat ik gewoon mijn mond moet houden en verder niets.....nu wil ik die 2 maanden niet meer hier verder, ik ga er aan onder door en verdien met die ene dag ook te weinig om rond te komen. Ik heb een aanbieding van een ander bedrijf waar ik snel aan de slag kan voor meer uren. Mijn opzegtermijn is 1 maand....maar daardoor loop ik een nieuwe baan mis die ik over 2 maanden ( na aflopen contract) heel hard nodig heb. Sterker nog: nu zelfs al omdat ik het met die ene dag niet red. Wat zijn mijn mogelijkheden? Op dit moment ben ik sinds een week ziek thuis vanwege de stress van het kleineren en ga ik er aan onder door bij het idee om dat nog 2 maanden te moeten meemaken. Ik hoor graag uw antwoord en advies hierover!

Een buitengewoon vervelende situatie.

De werkgever zal u de overeengekomen uren in beginsel moeten uitbetalen. Dat hij geen werk genoeg heeft komt voor zijn rekening.

Omdat dit een lastige kwestie is, dit soort pesterijen zijn vaak lastig te bewijzen en omdat uw baan heel belangrijk voor u is, raad ik u aan om contact op te nemen met een in arbeidsrecht gespecialiseerde jurist (kijkt u bijvoorbeeld even naar mevrouw M. Doomernik op deze website) of met een advocaat.

Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. U kunt hiervoor terecht bij een van de advocaten van deze website, bij een rechtswinkel of wetswinkel bij u in de buurt of bij Het Juridisch Loket (0900 8020) of: http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx

Beoordeel dit antwoord:

Wat een nare situatie. Ik sluit mij aan bij de opmerkingen van de heer Korving. En verder merk ik het volgende op.

Ten eerste draagt de werkgever het risico als hij een werknemer te weinig uren laat werken.
Dit is geregeld in artikel 7:628 lid 1 Burgerlijk Wetboek: De werknemer behoudt het recht op het naar tijdruimte vastgestelde loon indien hij de overeengekomen arbeid niet heeft verricht door een oorzaak die in redelijkheid voor rekening van de werkgever behoort te komen.
Er bestaat dan recht op het loon over deze uren of die nu gewerkt worden of niet. Het is dan ook het beste hiertegen te (laten) protesteren en schriftelijk aanspraak te maken op het werken van deze uren en het loon hierover.

U hebt verder wettelijk recht op pauze als u aaneengesloten langer dan 5,5 uur werkt, nl. op minimaal 30 minuten pauze. De pauze mag worden verdeeld over 2 keer een kwartier.

Ten derde: bevat uw arbeidscontract wel een tussentijdse opzegmogelijkheid? Zo ja, dan zal zeer snel gehandeld moeten worden zodat nog voor het einde van deze maand opgezegd kan worden. Dan heeft u alleen nog de maand juli dat de overeenkomst doorloopt.
Gezien de situatie zie ik ook nog wel andere mogelijkheden om uw overeenkomst op zeer korte termijn te beƫindigen.

Arbeidsrecht is mijn specialisatie. Ik help u hier graag bij als u wil. Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Beoordeel dit antwoord:

Wilt de werkgever nog met u verder? Indien de werkgever ook graag de overeenkomst met u wenst te beendigen, dan kunt u ervoor kiezen om dit op te nemen in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst. In dat geval kunt u bij een nieuwe werkgever aan de slag. Een jurist zou voor u dit kunnen regelen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u persoonlijk contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als u en de werkgever het eens zouden zijn/raken over beƫindiging volstaat een zeer simpele verklaring die u beiden ondertekent.
In dat geval is geen uitgebreide vaststellingsovereenkomst nodig met de daarbij gebruikelijke toeters en bellen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag