Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ouderschapsverlof zzp-er naar loondienst?

Vanaf 2016 ben ik zzp-er. Op 1 februari 2023 is mijn 1e kind geboren. Als ik in 2024 in loondienst treed, heb ik dan alsnog recht op het wettelijke ouderschapsverlof?

Het is mogelijk om recht te hebben op ouderschapsverlof als je in loondienst gaat na de geboorte van je kind. Ouderschapsverlof kan volgens de Nederlandse wet doorgaans worden opgenomen in de eerste 8 jaar na de geboorte van je kind. Dus ook als je pas later in loondienst gaat, zou je op basis daarvan aanspraak kunnen maken op ouderschapsverlof.

De precieze voorwaarden kunnen wel per werkgever en sector verschillen en zijn vaak terug te vinden in de CAO. Het kan daarnaast per situatie verschillen of en hoeveel uur per week je ouderschapsverlof kan opnemen.

Het is aan te raden om je specifieke situatie te bespreken met je toekomstige werkgever en/of een juridisch adviseur, om te bepalen wat in jouw situatie van toepassing is.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag