Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ouderschapsplan met ex opstellen & pro deo advocaat

Mijn dochter van 25 heeft samengewoond met partner, hieruit is een kind geboren. (nu 3 jaar).Ze zijn in december 2020 uit elkaar gegaan, waarbij alleen mondelinge afspraken zijn gemaakt omtrent het kind. Hij is wel wettelijk erkend als vader. Ze hadden geen samenlevingscontract.
Mijn dochter heeft een mediator geprobeerd, maar dan komt hij niet opdagen, ook heeft ze zelf een ouders schapsplan opgesteld, maar dit wil hij niet tekenen. Hij komt zijn afspraken niet na en wil niet geen toestemming geven dat het kind bij mijn dochter naar school gaat.
Ze verdient ongeveer 1800.00 euro bruto per maand.
Tijdens samenwonen en nu nog steeds is zij het dit alles voor het kind betaald en soms leent ze hem nog geld voor luiers en dergelijke.
(dat hij nooit terug betaald)
Ze wil graag dat er een ouderschapsplan komt, maar ze is bang dat ze geen advocaat kan betalen. Kan ze een pro deo advocaat krijgen en
kan een advocaat iets voor haar betekenen?
Hij is 37 jaar en zit de hele dag thuis (te roken en te gamen) wat volgens mij inziens ook niet goed is voor het kind. Er is kinderopvang geregeld, dat mijn dochter betaald, maar hij brengt hem er nooit heen. Zo zijn er nog heel veel pijn punten, die mijn dochter graag opgelost ziet, voor een
goede regeling voor het kind.

Alvast bedankt
Met vriendelijke groeten

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag