Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Oude lekkage bovenburen

Een paar weken terug had ik lekkage van mijn bovenburen in mijn koophuis (appartement) welke grotendeels op meerdere plekken in mijn keuken vochtplekken gaf en heel incidenteel druppelde.

Zowel de buren hierop middels app aangesproken als de VVE middels mail. Vervolgens is er namens de VVE iemand komen kijken welke bevestigde dat de buren verantwoordelijk zijn.

1 van de vele contactpersonen van de buren heeft mij schriftelijk bevestigd hiermee aan de slag te gaan maar nu 3 maanden op vakantie te zijn. Zij zouden tijdens hun vakantie iemand laten klussen zodat alle problemen 100% opgelost zijn. Zowel via de VVE als de mensen zelf heb ik het idee dat dit nog niet gebeurd is, maar ze gewoon de hoofdkraan dichthebben.

Mijn eerdere ervaring is dat de communicatie heel slecht verloopt. Aan de andere kant heb ik ook meegemaakt dat ze bij een eerdere lekkage gezegd hebben iets te hebben gedaan en later bleek dit onvoldoende.

Nu mijn vraag. Ik wil graag mijn huis verkopen en niet achteraf aansprakelijk gesteld worden voor een lekkage van mijn buren die misschien nog niet opgelost is, welke bij eventuele schade trouwens onder de collectieve opstalverzerkering valt en gewoon gedekt is.

Hoe sta ik hier juridisch in? Moet ik het melden? Want formeel is er nu niets meer aan de hand en het zou ook kunnen zijn dat men dit heeft opgelost echter gewoon niet heeft doorgegeven. Het betreft een familie die ook onderling slecht communiceert en er vaak sprake is van een taalbarriere. Uit netheid zou ik het uiteraard ook wel willen melden aan potentiele kopers.

Wat kan ik het beste doen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag