Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Opzegtermijn arbeidsovereenkomst en aandeelhoudersovereenkomst

Eind vorig jaar ben ik klein aandeelhouder geworden 4.99% van het bedrijf waarvoor ik werkzaam ben. Hiervoor ben ik bij de notaris geweest, en heb ik een aandeelhoudersovereenkomst verkregen. Hierin staan afspraken tussen mij en de werkgever. Ik wil graag weten wat nu exact het opzegtermijn is.

Oorspronkelijke arbeidsovereenkomst:
1 maand opzegtermijn.

Aandeelhoudersovereenkomst:
2. Voor het geval van uittreden op eigen verzoek geldt het volgende.
a. In geval een partij als (on)middellijk aandeelhouder wenst uit te treden, is hij daartoe te
allen tijde bevoegd, mits met inachtneming van een opzegtermijn van 1 (zegge: één) maand tegen het einde van het boekjaar. De opzegging moet schriftelijk geschieden aan de andere partijen, aangetekend of met bericht van ontvangst.
b. Door opzegging wordt de opzeggende partij geacht haar aandelen in de vennootschap te koop te hebben aangeboden aan de andere partijen.
c. De prijs voor de aandelen zal worden bepaald overeenkomstig het bepaalde in Artikel 3 van de onderhavige overeenkomst.
3. In geval van een situatie zoals bedoeld in lid 1 en lid 2 is de betreffende aandeelhouder verplicht om haar aandelen in de vennootschap aan de andere aandeelhouders aan te bieden. De prijs wordt dan bepaald overeenkomstig artikel 4.

Ik hoop dat u mij duidelijkheid kunt verschaffen over het opzegtermijn.

Mvg,

Deze overeenkomsten bestaan op zichzelf naast elkaar.

Vaak staat er in de aandeelhoudersovereenkomst ook een bepaling over wat er gebeurd als de werknemer ontslag neemt/krijgt. Zo niet dan zou u theoretisch gewoon aandeelhouder kunnen zijn terwijl u ontslag neemt en de arbeidsovereenkomst niet meer van toepassing is.

Het hangt dus af van wat er in precies in de (rest van de) aandeelhoudersovereenkomst staat. U hoeft namelijk niet altijd werkzaam te zijn in een onderneming waar u een aandeelhoudersovereenkomst mee heeft.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of de zaak verder wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag