Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Opzegging huurovereenkomst voor minimumtermijn

Wegens een einde aan onze relatie willen mijn ex en ik niet meer bij elkaar samenwonen en ons huidige huurhuis verlaten. In onze huurovereenkomst staat dat vanwege een minimumtermijn van 12 maanden, de overeenkomst niet tussentijds kan worden opgezegd: “ deze huurovereenkomst kan gedurende de minimumtermijn van twaalf (12) maanden niet tussentijds door partijen worden opgezegd omdat deze huurovereenkomst niet valt onder het huurregime van twee (2) jaar (zelfstandige woonruimte) of vijf (5) jaar (onzelfstandige woonruimte) of korter ex artikel 7:271 lid 1 Burgerlijk Wetboek”.

Mijn vraag aan jullie is dan ook wat onze opties zijn. Bijvoorbeeld, is het mogelijk om nieuwe huurders voor te dragen?

Met vriendelijke groet,

Ik begrijp uit jouw bericht dat je niet meer wilt blijven wonen in het gehuurde huis en je contract graag eerder wilt stoppen dan is afgesproken in de huurovereenkomst. In sommige gevallen kan een huurovereenkomst inderdaad niet tussentijds worden opgezegd. Echter, omdat jouw situatie is veranderd kun je een verzoek tot voortijdige opzegging aan jouw verhuurder voorleggen.

Wat betreft jouw vraag over het vinden van nieuwe huurders: Het zelf aanleveren van nieuwe huurders kan een oplossing zijn, maar er moet wel rekening gehouden worden met de wensen van de verhuurder. Het is mogelijk dat de verhuurder specifieke eisen stelt aan nieuwe huurders en dat nieuwe huurders onder dezelfde voorwaarden moeten huren. Ook kan het zijn dat de verhuurder zelf de huurder wil selecteren of zijn eigen selectieprocedures heeft.

De beste aanpak is dan ook om jouw huurovereenkomst en de daarin opgenomen voorwaarden grondig te bekijken en te praten met je verhuurder over jouw positie en mogelijke oplossingen. Afhankelijk van de houding van je verhuurder, kan een juridisch adviseur je mogelijk adviseren over je rechten en opties. Aangezien dit alleen algemeen advies is, is het raadzaam om een jurist of advocaat in te schakelen voor specifiek juridisch advies dat op jouw situatie van toepassing is.
-----------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag