Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Opzeggen van 2e arbeidscontract

Mijn man heeft eerst 1 jaarcontract gekregen en nu een halfjaarcontract bij dezelfde baas.
Er staat letterlijk:
Deze arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd en vangt aan op 22-01-22 en eindigt van rechtswege, zonder dat daartoe opzegging vereist is, op 21-07-22
Wij denken dat hij 1 maand opzegtermijn heeft, de baas zegt dat hij eigenlijk tot 21-7 moet werken, mijn man wil namelijk 3 weken vakantie opnemen en dus werken tot 9 maart. Hoe zit het?

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst kan niet tussentijds worden opgezegd als daarover niet is bepaald in het arbeidscontract.

Indien niet is afgesproken dat tussentijdse opzegging mogelijk is moet er in principe gewerkt worden tot 21-07-22. Bij tussentijdse opzegging kan de werkgever eventuele schade verhalen op uw man. Staat er in de overeenkomst iets over opzegging?

Wel is het altijd mogelijk om met wederzijds goedvinden een overeenkomst op te zeggen.

Qua vakantie moet een werkgever meestal de wens van de werknemer volgen als er voldoende vakantiedagen zijn opgebouwd. Als er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn mag een werkgever een langdurige vakantie weigeren. Heeft de werkgever de vakantie geweigerd?

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of de zaak verder wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag