Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Optreden tegen particuliere verkoper via markplaats?

Ik heb afgelopen zaterdag (5 augustus 2023) een auto gekocht bij een gepensioneerde verkeersschoolhouder via marktplaats, volgens de advertentie zou de auto 100% in orde zijn en is er nog in maart 2023 een grote beurt gedaan, beiden beweringen blijken niet waar te zijn, namelijk nu blijkt dat de distributieriem vervangen moet worden en wij de auto eigenlijk op advies van verschillende autobedrijven moeten laten staan of de reparatie meteen laten uitvoeren, kosten € 645,-, maar men vermoedt ook dat de koppelingsplaten e.a. aan vervanging toe zijn.
Doordat de verkoper aangaf dat zijn vrouw ernstige lichamelijke ongemakken had en dit de reden van verkoop is hebben wij er op vertrouwd dat de auto ook daadwerkelijk in orde zou zijn.
De verkoper wilde de verkoop snel afronden en info behorende bij de auto had hij binnen liggen, gezien wij (mijn vrouw, dochter en ik) binnenshuis in gesprek waren met mevrouw en de auto wilden overschrijven ben ik met meneer naar het postkantoor gereden, achteraf bleek er dus geen enkele papieren info bij de auto te zijn, terwijl wij de info wel zouden ontvangen zoals de rekening van de beurt in maart 2023 en verder.
Meneer wast zijn handen nu in onschuld en zegt dat hem niets bekend is over de auto; hij heeft de auto namelijk ook niet lang gehad, wel gaf hij ons ook aan dat zijn vrouw gehuild heeft om de auto te moeten verkopen.
Op iedere vraag rondom de conditie/staat van de auto antwoordde de verkoper de auto is perfect in orde en moet alleen in de verkoop door de lichamelijke ongemakken van zijn vrouw en dit werd ons meermaals/ herhaaldelijk verteld.
Achteraf vind ik het heel frappant dat iemand toevallig de auto verkoopt, terwijl de auto een nieuwe distributieriem moet krijgen en je zou toch verwachten van een voormalig rijschoolhouder dat vooral onderhoud aan een auto zeer belangrijk is?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag