Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Opsluitband buren op ons terrein, elektra zichtbaar aan onze kant

Onlangs hebben de buren hun gehele tuin opnieuw gedaan. Inclusief het omringende hek.

Van tevoren hebben wij bij elkaar gezeten en zijn tot een nieuw mandelige schutting gekomen (lees: Wij kregen 1 optie). Het plaatsen van de schutting zou nog een vervolg op komen.

Sindsdien werden we amper betrokken bij de mandelige schutting. Ze besloten opeens alle schuttingdelen te verwijderen, terwijl er nog geen verdere afspraak stond. Daarna deden ze buren opeens moeilijk over de erfgrens; Ze wisten niet meer zeker of de erfgrens het midden van de regenpijp was. Wij moesten veel informeren. 2 maanden later begonnen de werkzaamheden.

Sinds de werkzaamheden zijn er planten verdwenen (stonden redelijk dicht bij de erfgrens), zijn opsluitbandjes op ons terrein geplaatst en is er elektra bedrading van de buren zichtbaar aan onze kant van het hek.

De beplanting weghalen en zichtbare bedrading van de verlichting plaatsen, is nooit met ons besproken. De opsluitbandjes is wel besproken. Zij zouden aan hun kant een paar plaatsen i.v.m. terrasverhoging en of wij voor onze plantenbak een paar konden plaatsen.

Twee vragen:
1. De bedrading van de verlichting hangt precies op de erfgrens, achter hun panelen. Deze zijn zichtbaar voor ons. Wij hebben dit aangekaart en gevraagd of zij dit aan hun kant willen verwerken. Zij zien het probleem niet. Kunnen wij hier achteraan gaan en afdwingen dat de bedrading aan hun kant van het hek komt?
2. Alle opsluitbandjes zijn precies óver de erfgrens geplaatst en staan geheel op ons terrein. De buren hebben gedeeltelijk het terras verhoogd. Weghalen van de opsluitbanden, zou bij hun verzakkingen kunnen veroorzaken. Mogen wij de opsluitbandjes eigenhandig verwijderen?

Uiteindelijk zijn het kleinzielige zaken en doet het er in het grote geheel niet toe. Tegelijkertijd lijkt dit een beetje op pestgedrag en willen wij graag tijdig goed aangeven dat er grenzen zijn. We wonen hier nu 1,5 jaar. Stel dat er meer gaat komen?

Wij willen graag weten of het überhaupt loont om 1. Achter de bedrading aan te gaan, zodat het niet zichtbaar voor ons is en 2. Onze kant van de tuin te herstellen, door de opsluitbandjes te verwijderen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag