Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Opnemen vakantiedagen aan het einde van een contract

Op 31 januari heb ik mijn jaarcontract opgezegd omdat ik ergens anders ga werken. Het betreft een contract met een opzegtermijn van twee maanden. Echter heeft de werkgever er niet in vermeld dat er vanuit hun 4 maanden voor het einde van de overeenkomst duidelijkheid moet worden geboden m.b.t. verlenging van het contract. Bij mijn weten is het opzegtermijn van 2 maanden ongeldig en geldt een maand.

Ik wil niet de moeilijkste zijn en neem dan toch 2 maanden opzegtermijn als uitgangspunt. Nu heb ik 97 uur aan wettelijk en bovenwettelijk verlof en wil ik midden Maart uit dienst gaan.

Mijn werkgever weigert om hierin mee te gaan.

Wat zijn mijn rechten?

Er mogen afwijkende afspraken gemaakt worden over een langere opzegtermijn voor beide partijen. In uw geval zou de opzegtermijn voor de werkgever 4mnd moeten zijn. Als dat niet in het contract staat kunt u het beding vernietigen en valt u terug op de wettelijke termijn van 1 maand.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat een contract voor bepaalde tijd in principe niet opgezegd hoeft te worden. Dit contract loopt automatisch af (tenzij anders afgesproken).

Vakantie kunt u aanvragen (doe dit schriftelijk). De werkgever moet binnen twee weken beslissen. Een werkgever mag alleen maar weigeren als er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn en het bedrijf in gevaar komt (bijvoorbeeld omdat niemand anders het werk kan doen).
Zie ook: https://www.fnv.nl/werk-inkomen/vakantie-vrij-verlof/vakantiedagen

In uw geval lijkt de werkgever op meerdere punten onjuist te handelen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag