Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Opleiding vroegtijdig stopzetten?

Op 26 februari 2021 heb ik mezelf ingeschreven voor een 2 jarige HBO opleiding als Nieuwetijdstherapeut gegeven door een licentiehouder.
De opleiding bestaat uit 3 lesblokken à 11 lesdagen van 10.00-16.30u + 5 oefendagen + 1 individuele sessie à 2uur per lesblok. 1 x per maand op maandag en 1 x per maand op zaterdag. De diploma uitreiking zou in februari/maart 2024 plaatsvinden.
Mijn eerste factuur van € 1512,50 is betaald op 5 maart 2021.
Zij heeft de opleiding opgericht.
Mijn tweede en derde factuur van in totaal € 3025,- heb ik betaald op 5 november 2021 aan licentiehouder en tevens de docent.
Zij heeft de opleiding overgenomen van mw. T.
Mijn opleiding is gestart op 27 september 2021.
Ik heb de studiekosten ingediend via de inkomstenbelasting.
Nu heeft mw. E. de opleiding de afgelopen maanden al 5 keer geannuleerd vanwege haar privé situatie.

De verwachting is dat na de zomervakantie de opleiding hervat gaat worden, maar het is nog niet duidelijk wanneer en op wat voor manier. Met als gevolgd dat ik na de zomer al 4,5 maand opleiding gemist heb vanwege haar annuleringen en ik niet weet waar ik aan toe ben. Daarbij is het niet haalbaar om in februari/maart 2024 mijn diploma uitgereikt te krijgen, omdat er vele lessen nog gevolgd moeten worden.

Van lesblok 2 heb ik nog 7 lesdagen tegoed alvorens er met lesblok 3 gestart kan worden. Daarnaast heb ik niet de beloofde theorie toegestuurd gekregen.
Ook vermeldt de opleiding op hun website dat er gastdocenten ingezet zouden worden, echter is dit onlangs niet gebeurd en wordt de les afgedaan met informatie op papier die uitgereikt wordt.
Mijn inziens is de opleiding het geld niet waard, omdat ik niet krijg wat mij beloofd is.
Ik overweeg om te stoppen met de opleiding en mijn geld terug te vorderen van de lesdagen die ik nog tegoed heb van blok 2 + blok 3.
Al meerdere malen heb ik aangegeven het gesprek aan te willen gaan in de groep met haar en de andere studenten (omdat er nog een student is die wil stoppen). Echter houdt mw. E de boot af en reageert middels, appjes en videoberichten met het annuleren van een lesdag tot gevolgd.

Mijn vragen:
1. Hoe kan ik mijn docent, mw. E. laten weten dat ik wil stoppen met de opleiding?
2. Hoe kan ik kenbaar maken dat ik geld terug wil vorderen dat eerder betaald is?
3. Hoe moet ik doorgeven bij de belastingdienst dat mijn opleiding vroegtijdig beëindigd wordt?
4. Wat kunnen de gevolgen zijn vanuit de belastingdienst nu ik mijn opleiding vroegtijdig afbreek én de studiekosten die ik ingediend heb bij de inkomstenbelasting?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag