Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ophalen spullen door ex?

Mijn ex heeft illegaal 9 weken bij mij gewoond in antikraak. Is ineens met stille trom vertrokken maar heeft wel snel met haar nieuwe vriend zoveel mogelijk spullen meegenomen. De rest van haar spullen liggen nog steeds hier. Al een paar keer afgesproken om spullen op te halen. Op het laatste moment via bericht steeds melden verhinderd te zijn. Verzint leugens zodat niemand weet waar ze nĂș verblijft. Beweert in afkickkliniek te zitten maar zelfs haar eigen kinderen en ouders weten niet waar ze verblijft. Wat moet ik nu doen? Ze blijft dwarsliggen en komt afspraken niet na. En wil alles volgens haar manier en wijze doen.

Het kan frustrerend zijn in je situatie. In de juridische zin heb je te maken met zogenaamde 'onbeheerde zaken'. Dit zijn zaken die iemand achterlaat zonder de intentie om ze terug te nemen. Een oplossing hiervoor zou zijn om je ex een formele, schriftelijke kennisgeving te sturen waarin je haar verzoekt om haar bezittingen op te halen binnen een redelijke termijn, bijvoorbeeld 14 of 30 dagen.

Het is belangrijk dat je aangeeft wat er zal gebeuren als de spullen niet worden opgehaald binnen deze termijn. Je zou kunnen aangeven dat de spullen dan als 'onbeheerd' worden beschouwd en dat je dan het recht hebt om te doen wat je wilt met de spullen, zoals weggeven, verkopen of weggooien (let op, je hebt niet het automatische recht om de spullen te houden of te verkopen!).

Het is nuttig om deze mededeling aangetekend te verzenden of per e-mail verzoeken om een leesbevestiging en deze kopie te bewaren, zodat je bewijs hebt dat het bericht is verzonden en ontvangen. Als je ex na deze periode de spullen nog niet heeft opgehaald, kun je ze inderdaad beschouwen als onbeheerd.

Het is erg belangrijk dat je bij deze stappen juridische bijstand zoekt om er zeker van te zijn dat je alles correct handelt, aangezien dit invloed kan hebben op je rechten en verplichtingen. Zeker in dit geval waar zaken emotioneel kunnen worden, is het verstandig om professioneel advies in te winnen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag