Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Opgelicht met geluidsopname?

Ik werd op 02 november 2023 wakker gebeld door een mij niet bekend nummer.
Met het verhaal dat ze mij kunnen helpen met het stopzetten van een abonnement voor adres opzoeken online van mijn eenmanszaak. Ik weet helemaal niets van dit abonnement. Als ik niet stopzet wordt het automatisch per november 2024 met een hoger tarief verlengd en aangegeven werd dat ze mij kunnen helpen met het stopzetten. Ze hebben een paar keer een geluidsopname gemaakt totdat ik zeg wat ze willen horen.
In plaats van stopzetten zit ik nu met een betaling van 786 euro.

Het lijkt erop dat u mogelijk slachtoffer bent geworden van een vorm van telefonische oplichting. Er zijn enkele juridische stappen die u zou kunnen overwegen om dit probleem aan te pakken. Hier zijn enkele suggesties aan de hand van Nederlandse wetgeving:

1. Intrekken of betwisting van de toestemming: Volgens het Nederlands recht, kan een contract alleen rechtsgeldig worden aangegaan als er sprake is van een zogenaamd 'gerechtvaardigd vertrouwen'. Dit betekent dat, als u werd misleid of gedwongen tijdens het opnemen van de vermeende 'toestemming', deze toestemming mogelijk als nietig kan worden aangemerkt. In dit geval zou u een brief kunnen sturen naar het bedrijf waarin u uw toestemming intrekt en leg uit waarom: dat je verkeerd geïnformeerd of misleid bent.

2. Klacht indienen bij de politie: Aangezien dit mogelijk een vorm van oplichting is, kunt u overwegen om aangifte te doen bij de politie.

3. ACM melden: Dit soort zaken kunnen ook worden gemeld aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) via hun ConsuWijzer-platform. Zij hebben de bevoegdheid om actie te ondernemen tegen bedrijven die zich bezighouden met oneerlijke handelspraktijken.

4. Geschil voorleggen aan een geschillencommissie: Als alle bovengenoemde stappen niet tot een bevredigende oplossing leiden, kunt u overwegen uw geschil voor te leggen aan een geschillencommissie. Er zijn verschillende commissies die u wellicht kunnen helpen, afhankelijk van de aard van het bedrijf en het abonnement.

Dit zijn slechts algemene suggesties en zijn niet per se geschikt of haalbaar in uw specifieke situatie. Het is daarom verstandig om juridische hulp in te roepen om te beoordelen wat de beste stappen zijn in uw situatie."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

İk heb brief gestuurd gaf aan dat ik op verkeerde been gezet ben. Aangifte bij de politie gedaan advocaten vragen meer dan wat ik moet betalen juridische loken kan mij niet helpen omdat mijn inkomen net boven de grens ligt en ik zit nu met betaalherrınering .consumettenbond kan ook niet helpen omdat ik geen abonnement heb


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag