Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Opgelicht door schuttingmaker?

Via -- iemand gevonden die de schutting kon herstellen voor 300 euro. Het ging om 3 schuttingen en 4 palen. Heb netjes voor het materiaal gezorgd. Ook erbij vermeld dat het ging om palen wat de grond uit moesten of verplaatst moest worden. De 2 mannen begonnen al met dat ze beits nodig hadden om de palen in te smeren tegen houtrot, maar dat hoefde niet want het zijn hardhouten palen. Toen ze aankwamen moest ik even het geld pinnen want ze wilde het cash. Dus toen ik aankwam hadden ze de schutting bevestigd met een losse plank en de kapotte paal er niet uit gehaald, en aan de andere kant een paal bevestigd maar dan ook een stuk afgezaagd. De schutting hing los. Er waren nog 2 schuttingsdelen welke bevestigd moesten worden en de mannen kwamen met smoesjes dat het beton er niet uit kon. En dan de paal scheef 20 cm van de erfgrens moest bevestigd worden. Of 6 tegels eruit halen om het beton eruit te halen wat ook niet klopte. De buurvrouw was het er ook niet mee eens. Toen gaven ze aan om het te compenseren door niets te betalen en een geheel nieuwe schutting te zetten met materiaal wat zij zouden aanschaffen. Daar gingen ik en de buurvrouw mee in, want dit zag er al niet meer uit. Hij liet de werkzaamheden voor wat het was, en de opsluitband liet hij ook voor wat het was die had hij eruit gehaald en vroeg om een voorschot. Dit was 450 euro. Hij zou maandag terugkomen en aan de hand dat hij alles zo liet en ook nog takken zou verwijderen van mij geloofde ik hem. Ik had wel hem gevraagd om dat op papier te zetten maar hij zij nee dat zetten we wel op messenger en zou ik een offerte krijgen op papier met alle gegevens erop. Omdat ik ervanuit ging dat materiaal heel veel geld kost. Ik heb zelf de palen gekocht en schroeven en ik zat al op 150euro vond ik dat niet raar. Ik zette het op papier en hij zette onder mijn krabbel ( 450 restant 50 procent)
Echter kwam hij maandag niet en gaf hij een smoes op dat hij een ongeluk had maar wel de materiaal had gekocht. Ik heb hem wel vaak gebeld en bericht gestuurd waar hij bleef. Dit heb ik op -- als bewijs. Woensdag zou hij weer komen om 9 uur. Maar hij kwam wederom niet. Ik heb alles in de tuin apart gezet, de oude schuttingen kon ik verkopen ook. Maar hij kwam niet, reageerde niet op zijn telefoontjes en berichten. Hij gaf aan het materiaal te hebben toen hij reageerde en hij zou om 12 uur komen. Daarna stilte. Toen vroeg ik hem om 17 uur om mijn aanbetaling terug te geven 400 euro dit zonder reiskosten. Want het eerdere werk zou ik niet betalen. Hij zette een duimpje onder het tikkie. Dit was wederom op messenger. Buurvrouw belde hem ook meerdere malen en appte hem ook op zijn messenger. Toen heb ik hem een brief gestuurd dat ik de overeenkomst ontbind omdat hij 2 dagen lang niet is komen opdagen. En dat ik het contant betaalde bedrag terug wil van 400 euro.
Ik heb hem ook gezegd dat ik aangifte bij de politie ging doen, echter politie kan er niet mee, het is voor hun een civiele zaak.
Nu een dag later ontkent hij dat hij 450 euro heeft ontvangen maar 250 euro en dat voor de werkzaamheden. Echter dat is nooit afgemaakt. Hij heeft een paal beschadigd, modder achtergelaten in de tuin. De opsluitband niet teruggezet. De schuttingplank niet goed afgewerkt. Prutswerk ook.
Hij geeft nu aan maar 250 euro te hebben ontvangen en geen 450 euro. Hij zegt dat hij de werkzaamheden heeft verricht. Hij zegt dat hij het nooit voor gratis zou doen en gewoon voor zijn werkzaamheden betaald moet worden. Dus dat bedrag voor zijn scheve schuttingsdeel wat hij geplaatst heeft en 2 niet. Hij heeft ook niet het beton verwijdert zoals afgesproken. Hij wilt de schutting plaatsen voor 900 euro. Maar liegt over het contant ontvangen bedrag van 450 euro wat hij samen met de buurvrouw heeft afgesproken. Dit voelt als misleiding, hij heeft niet gedaan wat ik hem vroeg. En daarbij liegt hij nog over het bedrag wat hij heeft ontvangen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag