Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Opgelicht door malafide ontstoppingsservice

Op woensdag 01 december 2021 heb ik een 24/7 ontstoppingsservice in de arm genomen. In mijn appartement kamp ik al bijna een jaar met een probleem in de afvoer. Zelf al van alles geprobeerd met vloeistoffen en andere handelingen. Tevergeefs, dus daarna heb ik via google een bedrijf gevonden wat zogenaamd het probleem zou oplossen. Twee "monteurs" zijn 20 minuten binnen geweest om de afvoer schoon te maken d.m.v. frezen en rotzooi wegzuigen. Het was tijdelijk opgelost, 2 dagen erna was het probleem terug van weg geweest, er ontstaat een vervelende putlucht als ik een gootsteen water weg laat spoelen, er borrelt veel in de afvoer wat dus niet gewenst is. Het ergste van alles is dat de service mij veel te veel geld hebben aangerekend, wat normaal 120 euro zou kosten, heb ik 570 euro voor betaald en het probleem is niet verholpen. Ik voel me misbruikt en genaaid, ik wil deze verschrikkelijke firma niet meer benaderen, maar wel in aanmerking komen voor een volledige terugbetaling. Kunt u mij helpen a.u.b. ? Heeft u advies of in welke richting ik moet denken in geval van een claim. Bedankt alvast!

Helaas komt het steeds vaker voor dat er sprake is van malafide bedrijfjes die veel geld in rekening brengen.

Is er tussentijds nog contact geweest met de "monteurs"? Soms is het nodig om het bedrijf de mogelijkheid te geven de werkzaamheden alsnog goed uit te voeren. Dit kan anders liggen als al duidelijk is dat het om een malafide bedrijf gaat.

Als aan te tonen is dat de werkzaamheden niet goed zijn uitgevoerd (bijvoorbeeld door een andere loodgieter), de prijs veel te hoog is en er geen reparatie te verwachten valt kan de overeenkomst soms achteraf ontbonden worden. Er zijn al gevallen bekend waarin de rechter achteraf de overeenkomst heeft ontbonden. Hierdoor ontstaat er een terugbetalingsverplichting voor het bedrijf. Zie onderstaande link (met tips en informatie).
https://opgelicht.avrotros.nl/hulp/vraag-antwoord/artikel/gedupeerd-door-malafide-rioolontstoppers-een-stap-naar-de-rechter-kan-helpen/

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag