Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Opdrachtgever beëindigd mondeling opdracht als ZZP er

Ik werk als ZZPer en heb een overeenkomst waarin staat dat beide partijen een opzegtermijn hebben van 2 maanden en dat de opzegging schriftelijk en aangetekend moet worden doorgegeven. Mij is alleen mondeling gezegd dat ik niet meer ingeroosterd wordt (er is al een andere kracht) en dat dit per 1 jan in gaat. Mag de werkgever de overeenkomst gewoon negeren en hoe moet ik handelen?

Het lijkt erop dat de opdrachtgever in overtreding is van de overeenkomst door deze mondeling in plaats van schriftelijk en aangetekend op te zeggen. Het lijkt op dit moment wijs om stappen te ondernemen om je rechten te beschermen en te handhaven.

Ten eerste zou ik je aanraden schriftelijk bevestiging te vragen van de opzegging. Hierdoor wordt het harder gemaakt voor de opdrachtgever om later te ontkennen dat de opzegging heeft plaatsgevonden. In deze correspondentie kun je ook je misnoegen uiten over de manier van opzeggen en een beroep doen op de voorwaarden in jullie overeenkomst.

Daarnaast kun je overwegen om een brief te sturen aan je opdrachtgever, waarin je stelt dat ze in gebreke zijn als gevolg van het overtreden van de opzegvoorwaarden binnen de overeenkomst. Vermeld hier dat je verwacht dat ze zich aan de overeengekomen voorwaarden houden, waaronder de opzegtermijn van twee maanden. Onderneem deze actie bij voorkeur onder begeleiding van een jurist of advocaat om ervoor te zorgen dat het juridisch correct gebeurd.

Houd ook rekening met het feit dat je mogelijk recht hebt op een opzegvergoeding, afhankelijk van wat er in je contract staat of wat gebruikelijk is in jouw branche.

Hoe dan ook, gezien de complexiteit van deze zaak, is het raadzaam om juridisch advies in te winnen om er zeker van te zijn dat je alle stappen correct volgt en je rechten volledig beschermd worden."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag