Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Op zoek naar erfgenaam en wie kan opdracht geven tot ontruiming woning

Gisteren werd ik gebeld door een zorgcentrum zelfstandig wonen, dat onze achternicht helaas plotseling is overleden. Onze achternicht heeft een bewindvoerder die aangeeft dat haar taken tot overlijden lopen. De bewindvoerder geeft aan verder niet belast te zijn met de afwikkeling begrafenis, erfenis, ontruiming woning.
Mijn zus en ik worden beschouwd als erfgenaam en er wordt verwacht dat we alle zaken, zoals begrafenis en ontruiming woning af gaan wikkelen. We willen echter daar onze handen liever niet aan branden, want inmiddels weten we dat er meer rechthebbenden zijn (omvang en hoe te vinden onbekend). Mijn zus en ik hebben ook al aangegeven afstand te willen doen van erfenis. De woning moet worden ontruimd, maar daar kunnen we geen opdracht voor geven want, we weten niet wie erfgenamen zijn (andere erfgenamen willen misschien wel een aandenken of anders hebben) en we hebben al aangeven dat we geen erfgenamen kunnen/willen zijn.
Kortom we zitten in een padstelling, er wordt naar ons gekeken maar wettelijk gezien kunnen we m.i. niets. Hopelijk kunt u ons advies geven hoe verder te handelen.
Verdere gegevens: omvang erfenis gering (kleiner dan € 5.000 -nihil, huurkosten en vaste lopen voorlopig door).
Heeft de Gemeente (in dit geval Hilversum), misschien een rol in verdere afwikkeling?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag