Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op staande voet ontslagen

Beste, sinds 20 Oktober 2021 ben ik werkzaam bij Transportbedrijf, dit betreft het vervoeren van medicijnen naar apotheken en ziekenhuizen in de nachtelijke uren. Echter vraagt dit aardig veel van mijn leefstijl en heb ik mijn ritme moeten omgooien. De laatste tijd klikt het niet goed met mijn leidinggevende binnen van Transportbedrijf. En ben ik dus opzoek gegaan naar ander werk. Terwijl ik nog werkzaam was bij Transportbedrijf. Echter heb ik me op 14 februari verslapen waarna ik later in de middag hierover contact heb opgenomen en er een gesprek gevolgd heeft, dit is in mijn ogen op een onvriendelijke manier gedaan waarna ik er dus zeker van ben geworden dat ik hier niet meer wil werken, ik heb de rest van deze week gewoon gewerkt. Echter had ik me op 18 Februari per ongeluk weer verslapen nadat er een appje kwam en later een mail waarin stond dat ze overwogen op mij te ontslaan. En ontslag op staande voet zou volgen als ik niet op kwam dagen. Omdat het gesprek van de maandag niet erg vriendelijk verliep en ik in tussentijd contact heb gekregen met eventueel nieuw werk. Had ik geen zin om mij op de maandag te gaan melden. Waardoor ik op staande voet ben ontslagen. Nu volgt er een brief van een advocaten kantoor. waarbij er wordt gemeld dat Transportbedrijf hierdoor schade oploopt en ik schadeplichtig ben. Dit willen ze verrekenen door mijn salaris (van februari) in te houden en tevens ook mijn vakantiegeld en vrije dagen omdat ik volgens contract tot 31 maart in dienst zou zijn en nu dus vroeg tijdig ontslag heb gekregen. ze willen de periode van 1 maart tot en met 31 maart dus op mij terug halen.

graag zou ik advies willen of dit zomaar mag, en wat mijn rechten zijn in deze situatie, want het lijkt mij dat ze niet zomaar een volledig salaris mogen inhouden.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Wat een vervelende situatie voor u. Jammer dat het zo is gelopen. Met hetgeen u schetst, denk ik wel dat het voor u verstandig is om een eigen advocaat in de hand te nemen om verweer te voeren tegen deze vordering. Ook zou nagegaan moeten worden wat uw eigen wensen zijn: wel of niet terug naar deze werkgever en of het ontslag op juiste gronden is gegeven. Wij zouden u hierin kunnen bijstaan. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag