Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Op scooter aangehouden met drugs

Mijn zoon was op 8 september 2021 op de scooter aan het rijden met zijn vriend achterop. De vriend had geen helm op. Dat was de reden voor de politie om de scooter aan te houden. Tijdens deze aanhouding is mijn zoon meegenomen naar het bureau. De vriend kon gaan en is niet aangehouden. Op het Politiebureau is er onderzoek geweest waaruit bleek dat mijn zoon inderdaad onder invloed was. Tot zover is het geen probleem. Op 8 oktober krijgt mijn zoon een brief met de uitslag van het bloedonderzoek die de politie heeft afgenomen. Pas op 10 februari 2022krijgt mijn zoon een brief van het CBR dat hij zijn rijbewijs moet inleveren en dat hij mee moet werken aan een onderzoek naar zijn rijgeschiktheid. Mijn vraag aan U is: kan dit zomaar een paar maanden duren voordat dit in gang wordt gezet? Zou het CBR dit veel eerder gedaan hebben dan zou mijn zoon al een paar maanden zonder rijbewijs zijn. Mijn zoon is manager bij Domino's en kan moeilijk zonder zijn rijbewijs. Kunnen wij hier iets aan doen?

Helaas duurt het soms enige tijd voordat het CBR op de hoogte wordt gesteld door de politie en ook kan het door achterstanden soms enige tijd duren voor de beslissing genomen en verzonden wordt.

In beginsel moet het CBR een dergelijk besluit nemen als aan de richtlijnen is voldaan. Het is mogelijk om tegen een dergelijk besluit bezwaar te maken en het dossier op te vragen. Dan kan gecontroleerd worden of het besluit op juiste gronden is genomen, of de termijnen in acht zijn genomen e.d.

De persoonlijke belangen kunnen soms een reden vormen om een uitzondering te maken en bijvoorbeeld een voorlopige voorziening aan te vragen bij de rechter. Over het algemeen wordt een uitzondering niet snel aangenomen, maar dat is vaak pas goed te beoordelen als ook het dossier is opgevraagd. Heeft u al wat over een eventuele strafprocedure gehoord?

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag