Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Op onze grond is een recht van overpad voor de buren. Hier is jaren geleden een poort geplaatst door de 3 gebruikers van dit overpad.Deze is gezamelijk betaald. Later is de poort vervangen vanwege schade. Dit is betaald door de verzekering van buren 1. Tot nu toe moesten de 3 buren ook ieder om de beurt de poort schilderen. Buren 1 hebben een paar maanden geleden een plak onderaan de poort gezet ( ongevraag, ongemeld) omdat de bladeren dan niet eronderdoor konden waaien. Daardoor hebben wij waterlast gekregen in onze muur en vochtplekken daar waar de plank gemonteerd is omdat ook het water tijden de natte periode niet goed weg kon vloeien. De plank hebben wij verwijderd (ongevraagd, ongemeld).
Nu willen de buren 1 dat wij de palnk teruplaatsen en zeggen dat de poort van hen is.
De vraag is: is de poort van hen omdat zij deze hebben vervangen mbh hun verzekering?
Mochten wij de plank niet weghalen?
Mogen zij de poort ongevraagd veranderen?
Kunnen wij de waterschadeen de schade aan de houten vloer dan ook op hen verhalen?
Kunnen wij nu nog eisen dat de poort wordt verwijderd en desnoods geplaatst wordt na onze grond (dus op hun eigen grond achter hun huis)?

1. de poort blijft van de drie buren.
2. het aanbrengen van plank is alleen geoorloofd met toestemming danwel indien het een handeling betreft die niet kan worden uitgesteld. Geen noodzaak, geen handeling anders dan met toestemming.
3. Het weghalen van de plank mag als het noodzakelijk is om verdere schade te voorkomen.
4. Het vorderen van schade zou kunnen maar daarvoor is meer informatie nodig. Ik zou me kunnen voorstellen dat het voorval gemeld wordt bij de verzekering.
5. Een ieder mag volgens de wet zijn/haar erf afsluiten. En ik begrijp dat er lopende afspraken zijn. Ik weet niet of deze afspraken notarieel zijn vastgelegd. Bij gebreke daarvan kunt u bekijken of u het gezamenlijke eigendom kunt beƫindigen en/of gemaakte afspraken kunt opzeggen met in achtneming van een redelijke termijn. Daarna kunt u verzoeken om verwijdering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag