Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Op ons perceel staan een tweetal schuren. Nu is de staat van deze schuren discutabel. Dit was al zo toen wij de woning kochten.
Nu is het oppervlak van de schuren groter dan wat nu in het huidige bestemmingsplan staat. De schuren zijn gebouw met gegunde vergunning. Alleen het bestemmingsplan is later gewijzigd.
Nu geeft de gemeente aan, dat als ik de schuren zou slopen en een nieuwe wil neerzetten, ik moet voldoen aan het huidige bestemmingsplan.
Dat heeft dus invloed op de afmetingen van de schuur. In het huidige bestemmingsplan is minder toegestaan.
Heb ik niet een bepaald recht omdat ze destijds wel met vergunning zijn gebouwd? Of moet ik nu voldoen aan het nieuwe bestemmingsplan?

Als u gaat slopen en daarna wil gaan herbouwen, dan heeft u naar alle waarschijnlijkheid een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. Als het huidige bestemmingsplan dit of het gebruik dat u wil maken van de nieuw te bouwen schuur, niet toestaat, dan is het inderdaad zo dat dit kan leiden tot weigering van de vergunning om te bouwen.
Wel zal doorgaans op grond van het zogenaamde overgangsrecht worden toegestaan dat u de huidige schuren mag laten staan en "onderhouden" en het gebruik waarvoor de oorspronkelijke bouwvergunningen zijn verleend mag voortzetten.
Voor de exacte inhoud van het overgangsrecht voor uw locatie kunt u kijken op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag