Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Op internet staat diefstal blijft 20 jaar op je strafblad staan dus nu moet ze dan nog 10 jaar wachten om kans te maken op een VOG?

Een vriendin van mij heeft een dochter nu 32 jaar. Heeft ongeveer 10 jaar geleden een diefstal gepleegd . Heel stom natuurlijk is hier voor veroordeeld en heeft een taakstraf gehad van 60 uur en boete van 150 euro.
Nu wilt ze een opleiding in de zorg gaan doen. Ze moet een VOG aanvragen. Gaat ze kans maken om die te krijgen? Verder is ze nooit meer bij de rechtbank of iets dergelijks moeten verschijnen. Op internet staat diefstal blijft 20 jaar op je strafblad staan dus nu moet ze dan nog 10 jaar wachten om kans te maken op een VOG.

Beste vrager,

Zeker is er goede kans op het krijgen van een VOG. Voor een VOG wordt in beginsel 4 jaar teruggekeken op het strafblad en in sommige gevallen 12 jaar, afhankelijk van de aard en zwaarte van de functie waarvoor de VOG nodig is.

Zie voor meer info: https://www.ske-advocaten.nl/vog-check/

Bij weigering van de VOG kunt u het beste gespecialiseerde rechtsbijstand zoeken.

Succes ermee, advocaat

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar dan komen ze toch altijd achter dat ze in het verleden die diefstal heeft gepleegd?
Of wordt er echt 4 jaar terug gekeken van moment van aanvraag. Dus ze heeft nu al 10 jaar niks verkeerds gedaan dan komen ze er op haar werk niet achter?

Het gaat om een functie voor verzorgende-ig


Nogmaals, kijk even op VOG-check. De terugkijktermijn is afhankelijk van de omstandigheden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag