Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op dit moment heb ik een 0 uren oproepcontract voor onbepaalde tijd. Daarnaast heb ik een contract voor bepaalde tijd (6 maanden ziektevervanging). Mijn werkgever geeft aan mijn contract niet te kunnen verlengen omdat ik dan aanspraak kan maken op vaste uren. Dit risico willen zij niet lopen. Klopt dit? Zelf lees ik dat je pas na een derde verlenging aanspraak kan maken.

U heeft gelijk. Pas na drie opeenvolgende arbeidsovereenkomsten kan aanspraak gemaakt worden op vast uren. Echter omdat u een oproepcontract heeft is het wel belangrijk om te weten hoeveel uur u voordat het contract voor bepaalde tijd inging heeft gewerkt hoe lang. Daar zou namelijk wel eens het addertje onder het gras kunnen zitten waarom uw werkgever het contract niet wil verlengen.

Beoordeel dit antwoord:

In reactie op het antwoord van mijn geachte collega: ik denk dat de uren van het contract voor bepaalde tijd niet meegerekend zullen en kunnen worden met de gemiddeld gewerkte uren op basis van het 0-uren contract. Het betreft immers twee verschillende contracten. Dus als er verlenging in het vat zit, maar uw baas is bang dat hij dadelijk extra loon moet betalen, dan zou u hem dat nog kunnen voorhouden.
Succes

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag