Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 3 april 2014 heb ik via mijn direct leidinggevende en Hoofd Personeelszaken een officiele waarschuwing ontvangen voor een discrimenerende uitspraak aan de telefoon. Dit was via een klacht bij hun binnengekomen. Toen ik de persoon er op aansprak die dit had gemeld, werd het gebagatelliseerd: hij had het zijdelings medegedeeld en hij had het viavia gehoord. Ik ben werkzaam in een grote kantoortuin en bedien ook vaak de telefooncentrale. Het is ontzettend gehorig en ik let er erg op dat ik altijd correct en beleefd blijf. Dit overviel me als donderslag bij heldere hemel en in was perplex. Ook werd aangevoerd dat ik al meermalen op het matje was geroepen: 1x, dit heb ik kunnen weerleggen met behulp van getuigen, gelukkig.
Echter: de officiele waarschuwing zou per post verstuurd zijn (niet aangetekend), maar deze heb ik niet ontvangen. Vorige week dit gemeld bij mijn leidinggevende en de brief zou nogmaals verzonden worden: weer niets ontvangen. Hoe nu te handelen? Ik heb het idee dat ze een negatief dossier aan het vormen zijn. Ik ben hier ruim 6 jaar werkzaam en heb alleen maar positieve functiebeoordelingen.

U kunt per mail aangeven dat u de vermeende officiƫle waarschuwing niet heeft ontvangen. Meldt daarbij dat als u deze niet ontvangt, deze dan als niet gegeven beschouwd.

Na ontvangst van de waarschuwing schrijft u uw zienswijze ten aanzien van hetgeen gebeurt is (zoals u in uw vraag heeft omschreven). Meld expliciet in uw brief dat de organisatie uw schriftelijke zienswijze in het personeelsdossier voegt.

U kunt (net als uw werkgever) een 'dossier' opbouwen, door telkens 'aantijgingen' schriftelijk te weerleggen. Dat verkleint (later) uw verwijtbaarheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag