Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 24 april is er een meneer langs geweest om naar onze auto te kijken die te koop stond. Hij wilde hem graag kopen zei hij dus heb ik de kenteken papieren meegeven. Na enkele dagen niks meer vernomen en de auto zou worden opgehaald door een exportbedrijf.

Na het beseffen van het kwijt zijn van de kenteken papieren heb ik nieuwe opgevraagd bij de RDW.

De auto is inmiddels aan iemand anders verkocht maar nu wil de meneer ineens de auto opeisen want hij heeft de papieren en eist nu geld terug wat ik nooit heb ontvangen.

Wat moet ik doen hij wil aangifte gaan doen tegen mij.

Brief terug schrijven (aangetekend) en uitleggen hoe eea is gegaan. Als hij aangifte wil doen moet hij dat vooral doen. Ik neem aan dat u kunt bewijzen dat de auto van u is geweest.

Beoordeel dit antwoord:

Als er een overeenkomst was tussen u en de man om de auto te verkopen, dan bent u in principe gehouden om dit na te komen.
Als hij echter vele dagen met de kentekenbewijzen wegblijft, dan mag je wel opmaken dat er iets niet in de haak is en dat hij kennelijk de auto niet wenst te kopen.

Zelfs al zou u ten onrechte hebben aangenomen dat de man niet meer geïnteresseerd is, dan is dit nog geen strafbaar feit. Een aangifte zal tot niets leiden.

Civielrechtelijk komt het dan neer op de vraag: is er iets betaald? Zelfs al heeft u ten onrechte de auto aan een ander verkocht, dan nog is er zonder de betaling nauwelijks schade.

Het lijkt erop dat de man juist u probeert op te lichten, in plaats van andersom. Ik zou de man veel succes wensen met een eventuele claim. Hij zal moeten aantonen dat er geld is betaald om ook maar enige kans te hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord.
Inmiddels ben ik telefonisch benaderd door de politie omdat meneer daadwerkelijk aangifte tegen mij gedaan heeft van oplichting en verduistering.
Wellicht moet ik nu binnenkort dus een verklaring afleggen op het bureau.

Ben nu een beetje ten einde raad wat ik moet doen. Moet ik hem nu aangeven voor het vals beschuldigen?
Werkelijk belachelijk dat meneer nu het slachtoffer gaat uithangen.
Hij heeft nooit betaald en is zelfs geen enkele afspraak nagekomen na de bezichtiging. Auto heeft 2 weken hier gestaan en toen nooit wat vernomen van hem. Nu is de auto toch aan iemand anders verkocht en dan begint hij met deze acties.

Wie kan mij helpen? Of moet ik het éérst maar afwachten. Kan altijd nog mijn rechtsbijstand inschakelen indien nodig


Reactie van de vraagsteller

Op 23 april 2015 heeft een meneer mijn auto bezichtigd

Meneer gaf aan de auto te willen kopen voor export naar Afrika. Hiervoor had hij de autopapieren nodig zodat de schipper dit in orde kon maken. Dit zou meteen op 27 april gebeuren

Op 27 april heb ik meneer gevraagd wanneer de auto opgehaald en betaald ging worden. Had inmiddels de auto geschorst en uit de verzekering gehaald en had nog geen geld ontvangen.
Wel heeft meneer mijn papieren meegenomen. Achteraf heel dom van mij om iemand in goed vertrouwen de papieren mee te geven.

Ik heb ook meteen gezegd dat ik de auto uiterlijk op 6 mei uit de tuin wilde hebben en dat meneer tot die datum de tijd zou hebben om iets te regelen.
Na 27 april niks meer vernomen van meneer ook niet nadat ik had gevraagd naar een naam van het bedrijf die de auto zou ophalen en betalen.

Op 28 april heb ik nieuwe kentekenpapieren aangevraagd.

Ik heb op 2 mei nog gekeken op het kentekenregister van de RDW omdat ik een vaag vermoeden had dat de auto helemaal niet opgehaald zou worden voor deze datum en dus ook niet was overgeschreven op naam.

Op 2 mei heb ik de nieuwe kentekencard ontvangen en nog niks gehoord.

Heb die dag besloten om de auto opnieuw te koop aan te bieden.

Op 13 mei heeft meneer mij geprobeerd te bellen maar omdat ik aan het werk was kon ik dit niet beantwoorden. Hij heeft geen bericht achtergelaten op mijn voicemail.

Toen heb ik het er bij laten zitten want de auto was inmiddels verkocht en opgehaald.

Op 6 juni komt de buurman na mij toe en zegt dat er een meneer aan de deur heeft gestaan met mijn papieren. Ik heb die avond die meneer netjes gemaild dat de auto verkocht is aan een ander omdat hij zijn afspraken niet was nagekomen.

Kreeg meteen een reactie terug met dat hij geld wil zien en dat hij anders aangifte ging doen tegen mij en dat ik maar had moeten bellen om te vragen waarom hij de auto niet had opgehaald.

Hij heeft nooit aan mij betaald en dus heb ik hier niet meer op gereageerd omdat ik er niet zo van gediend was zoals hij tegen mij tekeer ging.

De auto was tot de dag van verkoop in mijn bezit en dus had ik alle rechten om de auto gewoon te verkopen.

Op 17 juni ben ik benaderd door de politie omdat er dus inderdaad een aangifte is gedaan tegen mij van oplichting en verduistering.

Meneer is nog steeds in het bezit van mijn oude kentekenpapieren.

Hoe moet ik nu verder handelen?


IK raad u aan om rechtshulp in te schakelen die u hierin kan adviseren en bijstaan en gespecialiseerd is in het strafrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag