Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 1 september liep mijn contact af bij de AH, doordat ik ook vanaf 1 september kon gaan verhuizen en verbouwen heb ik gekozen om even 2 maanden een ww uitkering te nemen. Zo gezegd zo gedaan ging allemaal heel simpel en soepel. Op 1 november ben ik ergens anders begonnen dus uitkering stop gezet. Echter was dit helemaal niks en zat ik niet op mijn plek daar, ik heb direct na de eerste week al contact op genomen met het UWV wat ik moest doen. Er werd mij gezegd dat ik maandag of uiterlijk dinsdag gebeld zou worden. Dit is natuurlijk niet gebeurt en heb er een week ik gewacht, vervolgens weer een bericht gestuurd met de vraag of ze mij zo spoedig mogelijk konden bellen, er werd gezegd dat het erg druk was op het moment maar dat ze er iemand op gingen zetten. De 23e was ik nog steeds niet gebeld en heb ik eigenlijk uit wanhoop snachts ontslag genomen is zag het niet meer zitten om te gaan en had de hele nacht liggen janken. Dus ook weer een bericht gestuurd naar het UWV van ik heb ontslag genomen ik zag het echt niet meer zitten en jullie belde ook niet dus ja. Vervolgens werd ik diezelfde dag gebeld, maarja ik sliep natuurlijk want had de nacht niet geslapen. Toen een mail gekregen van hun dat ik geen recht heb op een uitkering als ik zelf ontslag had genomen.
Ik heb daarna nog 3 belafspraken met hen gehad:
1 over of ik nog recht had op een uitkering hierbij heb ik het hele verhaal uitgelegd en ze ging een onderzoek instellen om te kijken of hun aansprakelijk waren zegmaar voor mijn ontslag omdat ik meerdere keren om hulp had gevraagd en nooit was teruggebeld.
2 om nog meer informatie te vragen, over of ik niet met de desbetreffende collega ben gaan praten erover of een leidinggevende. Uhh nee tuurlijk niet het begon de eerste dag al en ik ben niet iemand die mijn mond open trekt. Dit nam ze dus ook weer allemaal mee in het onderzoek.
3 Vervolgens om te vertellen dat ik er geen recht op heb omdat ik zelf niet de moeite heb genomen om de situatie te verbeteren.

Dus vanaf 23 november weer werkloos! Ik ben bezig geweest met een bijstandsuitkering maar het eerste volgende gesprek met hun heb ik pas op 28 december. Dus dik een maand sowieso zonder inkomen.

Maar een kennis van mij kwam met het verhaal dat het UWV mijn uitkering niet stop hadden mogen zetten maar mij eerst nog 2 tot 3 maanden in de gaten moeten houden of ik echt niet meer afhankelijk ben van hun. En als het werk toch niet bevalt waar je na een korte tijd al achter komt je gewoon weer een ww kan krijgen. Wat is hier waar van?


Wat moet ik doen in deze situatie? Heb bijna 200 sollicitaties sinds oktober eruit gegooid waarvan ik er bij 2 maar ben uitgenodigd!! 15 december ben ik weer ergens begonnen maar met een 0 uren contract dus ik ga hier mijn huis niet van kunnen betalen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag