Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 1 augustus 2011 heb ik een jaarcontract gekregen met daarin een concurrentiebeding. Het contract zou eindigen van rechtswege. Ik mocht blijven, maar ik heb nooit een nieuw contract gekregen op papier. Eerste vraag: Heb ik nu een (tweede) jaarcontract of een contract voor onbepaalde tijd? Daarnaast moest ik en een collega uren inleveren, i.v.m. de economische crisis. Ik ben van 27 naar 22 uur per week gegaan. Ook hier is niets van in een contract gezet. Mijn tweede vraag is, mocht ik bij een ander kantoor eenzelfde functie aangeboden krijgen, hoe sterk is het concurrentiebeding dan nog, zonder papieren contract en uren inleveren?

Geachte mevrouw, mijnheer,
U heeft een tweede jaarcontract, omdat het stilzwijgend is verlengd onder dezelfde voorwaarden met uitzondering van het aantal uren. Hoe sterk uw concurrentiebeding is hangt af van hoe het precies geformuleerd is. Het is in het eerste contract schriftelijk overeengekomen en dat heeft u getekend. Een preciezer oordeel vereist dat ik het contract kan lezen.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het is werknemer verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van werkgever gedurende een periode van 1 jaar na beeindiging van de overeenkomst binnen de Hoeksche Waard zelfstandig werkzaam te zijn in een onderneming die zicht bezig houdt met activiteiten die gelijk of verwant zijn aan, dan wel in de ruimste zin des woords concurrerend zijn met die van werkgever.

Daarnaast ook nog een artikel over geheimhouding.

En een artikel over de boete bij niet nakoming. € 1.500,-- per overtreding te vermeerderen met € 500,-- voor iedere dag of gedeelte van een dag dat de overtreding voortduurt, onverminderd het recht van werkgever om nakoming van deze overeenkomst te verlangen en onverminderd het recht van werkgever om de werkelijke schade op werknemer te verhalen.

Ik ben werkzaam als assistent makelaar.


Geachte mevrouw, mijnheer,
Ik lees hierin geen maximum boete. De Hoekse Waard is een gebiedsaanduiding die voor meerdere interpretaties kan zorgen. Buiten de Hoekse Waard kunt u aan de slag. U zou het kunnen aanvechten bij de rechter, maar de uitslag is toch wat onvoorspelbaar. Het allerbeste is als u met uw werkgever schriftelijke overeenstemming bereikt dat u bij kantoor X (al dan niet binnen 1 jaar en/of in de Hoekse Waard) aan de slag mag.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

En het feit dat hij mij niet de 27 uur werk per week kan aanbieden? Is dat nog eventueel een reden dat het concurrentiebeding nu niet geldt? Het contract (die er fysiek) niet is, is immers door werkgever "opengebroken". Ik kon ook niet meer dan instemmen met het inleveren van uren, want dat was precies 1 maand voordat mijn contract verlengd zou worden.


Reactie van de vraagsteller

N.b. als mijn werkgever zo 'hamert' op de clausules in het contract, waarom zet hij ze dan niet op papier, de verlenging + mindering uren.


U heeft ingestemd met de urenvermindering doordat u minder bent gaan werken. Dat uw werkgever het niet opnieuw schriftelijk overeengekomen is, is een beetje slordig van uw werkgever, maar het "oude"contract en de clausules daarin worden geacht ook in de nieuwe overeenkomst te gelden.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag