Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Oordeel kinderrechter geestelijke mishandeling dochter?

Mijn dochter is 13 jaar en haar vader en ik zijn sinds haar eerste jaar uit elkaar. Door de jaren heen heeft hij meerdere woede uitbarstingen gehad naar haar toe, waar hij erge dingen heeft gezegd wat haar keer op keer heeft gekwetst. Onder andere:
- als jij de laatste dag van de vierdaagse wilt lopen, hoef jij de volgende dag niet op mijn bruiloft te komen.
- als jij niet doet wat ik zeg, breng ik je terug naar je moeder en blijf je maar daar.
- (toen mijn schoonvader op sterven lag, was zij bij hem, op de laatste dag van de vakantie bij hem en hij zou haar naar het ziekenhuis brengen) toen heeft hij gezegd: het is niet eens je echte opa, waarom moet je daar nu opeens naartoe? Hij is nog niet eens dood, dus wat heb je te zoeken in dat ziekenhuis? Je bent onze familie en familie naam niet eens waard.
- meerdere kleine steekjes continu maar 2 weken geleden spande de kroon.
Hij wilde haar perse om 15:00 ophalen op de vrijdag (dit gebeurd altijd) maar ze had een afspraak in het ziekenhuis staan. Er werd gezegd: wat is nou belangrijker? Ik of een doktersafspraak? Je hebt helemaal geen last van je hand, dus die afspraak kan je ook best verzetten.
Dan blijf je toch lekker de hele zomervakantie bij je moeder? Hebben wij het lekker rustig 3 weken lang. En als jij de weekenden ook zelf wilt bepalen, hebben wij gelukkig ons vrije leven weer terug, want weet je hoeveel wij al die jaren hebben moeten opgeven, omdat jij kwam.
Uiteindelijk zei hij:
Weet je waar ik naar uit kijk… mijn eigen dood, zodat jij weet hoe is het is om een vader te missen.
Mijn dochter is hier zo van geschrokken dat ze geen contact meer wilt de komende weken en ook niet weet hoe ze het verder moet doen.
Hoe zal een rechter hier naar kijken? Hij heeft ook het ouderlijk gezag, en in principe wilt zij dit niet meer. Omdat hij nu mag bepalen dat zij verplicht is om naar hem toe te gaan.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag