Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ooit had ik een eigen huis, auto en mijn salon aan het huis vast. Na 11 jaar samen te zijn geweest met mijn ex-man. Is ons huwelijk ontbonden. 2 mooie zoons heb ik eraan over gehouden. In overleg met mijn ex-man kon ik mijn salon behouden, mits ik afstand zou tekenen van het huis, de opgebouwde waarde uit de woning, de auto en als ik geen alimentatie voor mijzelf zou eisen. Ook moest de kinderalimentatie laag blijven, want dan zou hij de huur voor mijn salon ook laag houden. Alles is zo gegaan. 3 maanden na het tekenen van het 5jarig huurcontract (omdat ik 2jaar hiervoor een grote verbouwing had gehad en dat nog allemaal in mijn administratie zat, hebben we het voor 5 jaar vast gelegd, zodat ik geen problemen zou krijgen met mijn investering aftrek) is alle ellende begonnen. Het begon met een ander slot in mijn salon, waar ik na flink zeuren een sleutel van kreeg. Toen auto's voor de ingang, mijn spullen van de salon die gebruikt werden, tot aan dreigementen aan mijn woning aan toe. Ik heb zelf een week niet kunnen werken hierna, omdat de salondeur was geblokkeerd door een auto van mijn ex-man (de verhuurder)
We hadden echter 1 ontbinding in ons contract en dat was de verkoop van zijn woning. Hij heeft dit in februari 2012 aangegeven. Na veel aandringen van hem ben ik opzoek gegaan naar een andere locatie. In onderling overleg hebben we toen afgesproken dat we het contract per december 2012 zouden beƫindigen. Omdat de problemen niet ophielden ben ik echter op 6 Oktober 2012 al verhuisd naar mijn nieuwe locatie. Vanaf dat moment had ik nog bijna 3mnd de tijd om de laatste spullen weg te halen uit mijn gehuurde pand. Helaas kon ik er niet meer in en stond het helemaal vol met zijn spullen. Ook vanaf 3mnd na het tekenen van het contract kreeg hij een vriendin waardoor het ouderschapsplan ineens niet meer werd na geleefd. De kinderen mochten niet meer uit school naar hem en ook voor de vakanties moest ik wat gaan regelen. Ik vind het niet erg dat de kinderen bij mij zijn. Heel graag zelfs. Van de 12 wkn vakantie per jaar zijn ze nu 4wkn bij hem en dan nu om het weekend. Het probleem waar ik mee zit is dat de alimentatie te laag is nu en hij zijn huis echt niet gaat verkopen. Dit is allemaal geweest om mij weg te krijgen. Mijn verbouwingskosten van het oude pand, mijn nieuwe verbouwingskosten voor mijn nieuwe pand en mijn emotionele schade dan maar even achterwegen laten. Ik heb daar 14jaar met hard en ziel gewerkt.
Kan ik een nieuw ouderschapsplan opstellen, de alimentatie opnieuw laten berekenen en kan ik mijn gemaakt kosten bij hem verhalen??

U kunt een wijziging in het ouderschapsplan aanbrengen en de alimentatie opnieuw laten berekenen. Of u de extra gemaakte kosten ook kan verhalen kan ik zo niet beoordelen. U kunt het beste contact opnemen met uw advocaat om hier naar te laten kijken; het ouderschapsplan kan ook alleen maar met behulp van een advocaat worden gewijzigd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw antwoord. Helaas ben ik momenteel niet in de positie om een advocaat te betalen. Om in aanmerking te komen voor een advocaat van onvermogen hebben ze mijn jaarstukken nodig van 2012. Deze zijn nog in behandeling bij mijn boekhouder, dus zal ik nog even geduld moeten hebben.


Geachte mevrouw, mijnheer,
Het peiljaar waar de Raad voor rechtsbijstand van uit gaat is nu 2011. Tenzij uw jaarinkomen aanmerkelijk lager was en voor u een peiljaarverlegging aangevraagd zou moeten worden, heeft u de jaarstukken 2012 nodig.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oh, super bedankt. Daar kan ik wat mee. Ik ben er inmiddels ook achter dat het hele gebeuren om mij uit mijn salon te krijgen een duidelijke rede had. De vriendin van mijn ex-man heeft zich in Januari ingeschreven bij de KvK en gaat nu voor haarzelf beginnen.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag