Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


onze zoon heeft een contract getekend voor huurwoning 6mnd hij wil de woning toch maar niet bewonen ivm schimmels en lekkages en niet schoon en vond het niet verantwoord om er te gaan wonen met kinderen 1 van 7 jr en 1 van 6 mnd kan hij nog onder contract uit

Direct het huurcontract opzeggen tegen de kortst mogelijke opzegtermijn. Deze is volgens art. 271 boek 7 burgerlijk wetboek gelijk aan de termijn tussen twee huurbetalingen met eem minimum van één maand en een maximum van 3 maanden. Verder kan worden aangegeven dat de woning niet te bewonen is ivm lekkages en schimmel etc zodat het huurgenit dat moet worden geleverd ontbreekt en dat daarom de overeenkomst ook wordt ontbonden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

hij heeft 3000 betaald kan hij daar dan ook wat van terug krijgen want hij heeft de sleutel maar een dag gehad en hebben er met 3 mensen schoon gemaakt maar zag het niet zitten is er dan nog een mogenlijkheid om het geld terug te krijgen met vr groet


Als aangeven schriftelijk (aangetekend) ontbinden omdat de woning niet voldoet aan de eisen die daaraan redelijkerwijs mogen worden gesteld en zekerheidshalve voor het geval de ontbinding niet zou gelden (omdat de tekortkoming de ontbinding niet zou rechtvaardigen).
Als de huur per maand moet worden betaald volgens het huurcontract loopt uw zoon het risico huur over de periode tot opzegging & de opzegtermijn kwijt te zijn. Als de verhuurder het restant niet vrijwillig terug betaald, dan zou ik de volle € 3.000,- (plus wettelijke rente) opeisen via de kantonrechter. Gezien de hoogte en eenvoud van de vordering zou ik dat zonder advocaat doen, want hoe efficiënt en goed de advocaat ook is, deze kan nooit werken tegen kosten die opwegen tegen het financiële belang.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

welk kantonrecht moeten we hebben en wanneer kunnen we er terecht met vr gr


De meeste grote steden hebben een eigen kantongerecht. Anders is het vaak de kantonrechter van de dichtsbij gelegen stad. Bel betreffende kantongerecht (civiele griffie kantongerecht), dan krijg je direct te horen of je goed zit.
Dagvaardingen kunnen in principe iedere dag worden uitgebracht. Wat de zittingsdata van het kantongerecht zijn kan de griffie je ook zo beantwoorden. Als je een dagvaarding door een deurwaarder laat uitbrengen, dan weet die overigens ook het antwoord op beide vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag