Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onze dochter heeft zich laten overhalen om toe te treden tot een “bedrijf” Kangen water van Enagic. Deze is internationaal en verbonden met Breakaway Movement een soort sekte. Dit bedrijf werkt dmv een piramide constructie. Door online sessies te volgen en regelmatig telefonisch contact is zij gemanipuleerd/beïnvloed/gehypnotiseerd. Ze heeft er al veel geld in gestoken en wil niets horen van kritiek hierover. Een Nederlandse man heeft hierbij een grote rol gespeeld waar ze nog contact mee heeft. Nu vertrekt ze volgende week naar Mexico. Wij als ouders hebben nog machtigingen over haar bankrekeningen. Haar overige spaargeld willen we dan wegzetten omdat we bang zijn dat ze dat ook kwijtraakt aan die firma. Is dit strafbaar? Ze is al €4100 armer geworden aan die bende oplichters. Mogen wij als ouders dat geld veilig parkeren? Zodat ze dat niet kan gebruiken voor die firma?

Geachte heer, mevrouw,

Ik begrijp uw zorgen en vragen.

Indien uw dochter minderjarig is kunt u geld wegzetten.

Indien uw dochter meerderjarig is dan kunt u dat - in principe - niet, tenzij uw dochter onder bewind staat.

Wellicht kunt u beschermingsbewind aanvragen. De reden daarvoor is: psychische problemen, lichamelijke problemen of ziekte, of niet met geld om kunnen gaan. bij schulden.

Ik adviseer u om de situatie te bespreken met uw huisarts.

Wel is het zo dat als u dochter meerderjarig is en zij geen gevaar voor haarzelf of een ander is het moeilijk zo niet onmogelijk is om als bewindvoerder te worden benoemd.

Desgewenst kunt u - zonder kosten - rechtstreeks contact met mij opnemen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag