Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onze dochter en haar vriend verbreken hun samenlevingscontract, het huis staat op beider naam. Er is een hypotheekgarantie daarvoor dient een formulier ingevuld te worden. Dat weigert hij. Onze dochter heeft wel alles ingevuld maar ook dat weigert hij te tekenen. Wat nu te doen ? Mocht het huis onder de hypotheekwaarde verkocht moeten worden door zijn nalatigheid zijn die schulden dan alsnog voor onze dochter ?

Indien de ex van uw dochter op geen enkele manier wilt meewerken aan de verkoop van de woning, kan uw dochter een verzoek indienen bij de rechter voor een 'machtiging tegeldemaking' ex artikel 3:174 BW. Dit kan via een normale procedure, of via een spoedprocedure (kort geding). Met deze machtiging kan uw dochter vervolgens zonder de medewerking van haar ex, zelf de woning verkopen.
Wanneer de hypotheek op beider naam staat, zijn partijen ieder hoofdelijk aansprakelijk. Wordt het onder de hypotheekwaarde verkocht, komt de ene helft van de ontstane schulden voor rekening van uw dochter en de andere helft voor haar ex.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag