Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


onze buren hebben knotwilgen geplant toen zei het huis kochten (nu ons huis stond destijds leeg) de bomen staan geen 2 meter van de erfgrens en worden niet onderhouden. Gevolg dat de Knotwilgen gewoon doorgroeien en behoorlijk hoog zijn. Ook knappen er regelmatig takken af met zwaar weer en liggen bij ons in de tuin. Wij hadden een border, maar deze verwijderd omdat er te weinig zonlicht is. Deze bomen zijn daar niet op gemaakt op dergelijke takken. De bomen scheuren her der ook in. De bomen staan er in 2019 20 jaar. Wat moeten wij doen?
De buurman wil ze niet snoeien/knotten.

De bomen dienen minimaal 2 meter van de erfgrens te staan, tenzij de gemeente anders bepaalt in haar verordening. Overhangende takken kunt u snoeien als u de buren daarvoor al op de hoogte hebt gebracht en dit niet zelf willen doen. Hebben uw buren meer dan 10 jaar geleden toestemming gekregen om de boom te laten staan dan is verplaatsing niet zomaar geoorloofd. Hetzelfde geldt als de boom minimaal 20 jaar daar staat, dit vanwege de verjaring. Ik raad u aan uw buren eerst schriftelijk te melden de boom te onderhouden of desnoods te verplaatsen. Vaak kan een brief van een jurist de zaak vlot trekken.

Voor meer info of hulp kunt u direct en vrijblijvend contact met mij opnemen. Klikt u daartoe op de button naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De takken groeien recht omhoog van een knotwilg. De bomen zijn iets 20meter hoog!
Bomen zijn zonder overleg geplant. De buren hebben aan gegeven ze niet te knotten.
Zijn ze niet verplicht om de bomen te onderhouden?


Daar zijn ze wel verplicht toe. Als u last heeft van overhangende takken bv dan kunt u ze snoeien als de buren niet meewerken. Om de overlast van bomen als onrechtmatig te beschouwen moet er sprake zijn van zwaarwegende en buitenproportionele hinder. Dit moet worden beoordeeld naar aard ernst en duur van de hinder van de knotwilg.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag