Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onze buren hebben begin dit jaar een groot stuk aan hun huis gebouwd. Voordat ze dit lieten doen hebben ze ons gevraagd of wij daar bezwaar tegen hadden. Wij hebben aangegeven dat wij geen bezwaar zullen maken onder voorwaarde dat zij een opstaande rand op hun dak laten aanbrengen. Het betreft namelijk een plat dak dat grenst aan ons platte dak, waarbij hun dak ongeveer 10 centimeter hoger ligt. Bij zware regenval, of wanneer er blad voor de afvoer van de buren ligt komt een groot deel van het hemelwater dus van hun dak op ons dak terecht.
De buren kwamen na een tijdje vertellen dat alles rond was, incl. de opstaande rand en dat de bouw snel zou beginnen. Nu is de aanbouw klaar en is er geen opstaande rand te bekennen. Bij navraag bij de buren werd mij verteld dat het hen te duur was (€450.-) en dat ze het daarom maar niet hebben gedaan. Ze begrijpen dat wij het vervelend vinden dat zij zich niet aan de afspraak hebben gehouden maar doen er verder niets mee…..
Wat kan ik hier nu aan doen?

Het is in de wet verboden om water vanaf een perceel af te voeren naar het perceel van de buren. De oplossing is in dit geval dat er ofwel een goot geplaatst wordt waardoor het water afgevoerd wordt dan wel alsnog een waterkering op het dak wordt gemaakt zodat het water in de richting van het eigen erf afwatert.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag