Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ontslag wegens diefstal aanvechten

Ik ben zojuist per direct ontslagen wegens diefstal. Er is bewijs boven water gekomen dat ik in de afgelopen paar jaar geld geeft gesloten van het bedrijft waar ik nu 4 jaar voor werk. Het gaat om een paar honderd euro in totaal. Bedrag is niet bekent. Er word ook aangifte gedaan. Nu heb ik een paar jaar geleden ook voor het eerst een strafblad voor diefstal maar dan van een externe winkel. Dat is al afgerond. Geldboete. Mijn eerst volgende loon word niet uit betaald en geen mogelijkheid om uitkering te vragen. Kan u mij een advies geven voor wanneer ik bericht krijgt over de aangifte?

Indien u het ontslag wilt aanvechten moet binnen 2 maanden na de ontslagdatum bij de rechtbank een procedure zijn gestart, anders kunt u niets meer tegen het ontslag doen. U zult wegens het ontslag op staande voet geen aanspraak kunnen maken op een uitkering. Mede daarom kan van belang zijn om de bedoelde procedure te starten, omdat u daarmee het ontslag wellicht ongedaan kunt maken. In dat geval hebt u mogelijk ook nog aanspraak op loon. Als u telefonisch wilt overleggen over uw zaak, bel gerust. Wacht niet te lang met het ondernemen van actie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste lezer,

Ik heb bekent, er is een hewl verslag geschreven, handtekening is er op gezet. Ik wil ook niet perse meer terug, maar stel je voor, hoogwaarscheinlijk moet ik een boete betalen. Ik heb wel bijna de hele maand voor ze gewerkt, iets meer dan 50uur. En ik heb ook heel veel onderandere vakantie uren op gespaard. En als ik kan geen uitkering mag aan vragen, hoe moet ik dan de boete betalen? Maar dat is niet de grootste probleem, hoe groot is de kans dat ik de gevangenis in gaat, wat voor straf krijgt je meestal in dit soort situatie? Het is de tweede keer dat ik opgepakt bent. Is wel zo'n 2/3 jaar geleden. Toen had ik geld boete. Ik wil liever niet dat thuis er achter komt dat ik weer in de probleem bent gekomen. Ik wacht op uw reactie.

Mvg.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag