Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ontslag nemen bij burn-out

Goedemiddag,
Ik zit aan het einde van een burn-out en werk inmiddels weer 5 X 6 uur per dag maar wil graag ontslag nemen omdat ik niet terug wil op mijn oude functie en niet in dit bedrijf wil blijven werken, ik ben nog niet beter gemeld.
wat is de beste volgorde om aan te houden, eerst beter melden of gelijk ontslag nemen en een vaststelling overeenkomst laten opstellen.
Ik heb inmiddels een nieuwe baan aangeboden gekregen waarvan van contract nog ondertekend moet worden.
Graag hoor ik van u.

Ontslag nemen of het aangaan van een vso tijdens ziekte is over het algemeen erg onverstandig. U loopt het risico het recht op een eventuele uitkering te verspelen (tenzij dat minder van belang is aangezien de kans op een nieuwe baan bestaat). Ik raad u aan terzake een eventuele vso zich te laten adviseren en begeleiden. Ik kan u daarbij eventueel helpen. U kunt gerust vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ontslag nemen/akkoord gaan tijdens ziekte moet u nooit doen (benadelingshandeling). Dat levert altijd problemen op.

Beter melden moet u alleen doen wanneer u ook echt beter bent. In dat geval maakt het niet uit of u dat voor of na de VSO doet..

In een VSO wordt (bijna standaard) een bepaling opgenomen met betrekking tot het vinden/hebben van ander werk.

Het is goed u te laten bijstaan door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis. Ook betalen veel werkgevers de kosten voor het beoordelen van een VSO.

Beoordeel dit antwoord:

Beste, Het is geen "regel" dat ontslag nemen tijdens ziekte niet kan of problemen oplevert. U heeft immers al een nieuwe baan klaar staan. Niet uit te sluiten is, dat uw burn-out gerelateerd is aan de situatie op uw werk. We noemen dit dan een situatieve arbeidsongeschiktheid. Ik denk dat het wel belangrijk is dat u zich realiseert dat ALS u ontslag neemt (of een VSO sluit) en nu ergens opnieuw begint, en daar zou het toch niet lukken. Dat er dan vragen gesteld zouden worden over "of het wel slim was weg te gaan bij uw eerdere werkgever".
Mijn advies aan u: ga in overleg met de werkgever, mogelijk dat zij een VSO met u willen sluiten en zelfs een transitievergoeding willen betalen. Dit geld zet u dan aan de kant voor het geval het bij de nieuwe werkgever niet lukt. Daarnaast treedt u in overleg met het UWV. U legt de situatie dan gewoon uit (dat u nu burn out heeft en dat u verwacht dat verandering van werkplek zal bijdragen aan uw herstel). U mag mij altijd bellen

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag