Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onthouden informatie executeur, mag dat?

Wij zijn met 5 erfgenamen neven en nichten en een nicht is executeur die ontslag bij de kantonrechter heeft aangevraagd. De anderen hebben hier bezwaar tegen aangetekend. Over vier weken worden wij door de kantonrechter gehoord en de bewuste nicht zal niet aanwezig zijn heeft ze middels een mail de rechter laten weten ze vindt een zitting niet nodig, ze is voor de rechter alleen per mail beschikbaar. Nu vermoeden wij financieel misbruik en eisen de administratie van de erflater op de nicht weigert dit. Mijn vraag is kan dit zomaar ze is dat toch verplicht?

Uiteraard, heeft de executeur een zorgplicht aan de erfgenamen en is het niet zo dat zij haar eigen ontslag kan indienen terwijl de afwikkeling van de nalatenschap niet correct is afgewikkeld. Het is van belang om de executeur hierop aan te spreken met eventueel een opgelegde dwangsom en een persoonlijke aansprakelijkheidstelling.

Hiermee kan ik u kosteloos in bijstaan. Mocht u hiermee akkoord willen gaan dan mag u mij middels mailadres: groenewegenjuristen@gmail bereiken voor nadere informatie. Mocht u nadere vragen hebben, stel ze gerust.

Gegroet, de heer Groenewegen, J.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag