Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onterechte schadeclaim car sharing service

Ik heb een schadeclaim ontvangen van een BEDRIJF vanwege schade aan een auto die is gemeld na mijn huurperiode. Het BEDRIJF is geen autoverhuurservice waarvoor je naar een speciale locatie gaat en daar, na inspectie met een medewerker, de auto meekrijgt. De auto’s van het BEDRIJF staan verspreid over de stad op straat. Via een app kan je de auto huren en ontgrendelen. Tijdens mijn inspectie voorafgaand aan mijn huur heb ik geen schade aan de auto geconstateerd. Tijdens mijn rit heb ik geen schade gereden. Vermoedelijk is de schade ontstaan na afloop van mijn huur, maar voorafgaand aan de huur van de volgende huurder. Mogelijk is iemand tegen de auto aan gereden of heeft iemand ertegen geschopt.

Het BEDRIJF stelt mij verantwoordelijk voor de schade, omdat ik voorafgaand aan mijn huurperiode geen schade heb gemeld en het mijn verantwoordelijkheid is om de auto te parkeren in de staat zoals beschreven in de app van het BEDRIJF.

Ik ben hiertegen in bezwaar gegaan, maar het BEDRIJF zet de financiële claim voort, met een kleine korting. Ik ben niet bereid te betalen voor schade waarvoor ik niet verantwoordelijk ben. Wat kan ik doen?

Ik kan me goed voorstellen dat u niet akkoord gaat met deze handelswijze.

Het is inderdaad maar de vraag of het bedrijf aannemelijk kan maken dat u verantwoordelijk bent voor de schade. Zoals u zelf ook aangeeft kan de schade door iemand anders zijn toegebracht. Zelfs als u op voorhand een schade over het hoofd zou hebben gezien houdt dat niet in dat u onder alle omstandigheden dan ineens aansprakelijk bent voor die schade.

In principe zal het bedrijf in dergelijke gevallen aan moeten tonen of aannemelijk maken dat de schade door u is veroorzaakt/aan u is toe te rekenen. Van belang zal dus o.a. ook zijn hoeveel tijd er zat tussen het moment dat u de auto heeft geparkeerd en de schade is geconstateerd.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om uw zaak te bespreken. Aan de hand van de omstandigheden kunnen we dan kijken of ik u verder zou kunnen helpen of met een advies op weg kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag