Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onterechte kosten psycholoog?

Ik heb een aantal sessies gehad bij een psycholoog. Uiteraard heb ik de facturen betaald. Echter weigerde ik de laatste facturen te voldoen omdat ik niet de volledige uren kreeg waar ik recht op had. Ook hadden de behandelingen geen effect. Toen zijn die facturen doorgestuurd naar een incassobureau. Ik heb meerdere malen contact gehad en de situatie uitgelegd. Ook heb ik een voorstel gedaan om 30% van de kosten kwijtgescholden te krijgen en de rest in termijnen te betalen. Hier gaan zij niet in mee.

Goedemiddag,

Uit uw verhaal is het onduidelijk wat u doelt met '..omdat ik niet de volledige uren kreeg waar ik recht op had'. Hoeveel facturen heeft u niet voldaan? Het is ook van belang om te melden dat een overeenkomst die u aangaat met een psycholoog, valt onder een overeenkomst van opdracht. Bovendien gaat het om een inspanningsverbintenis en niet om een resultaatsverbintenis. Dit betekent dat hij naar best vermogen handelt, maar het resultaat niet kan garanderen.

Met een resultaatsverbintenis wordt bedoeld dat een bepaalde uitkomst wordt gegarandeerd na het ondergaan van de behandelingen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dat is overeengekomen. Het rechtvaardigt dus niet dat u de facturen niet betaalt, omdat de behandelingen niet het gewenste effect hebben gehad.

Indien u in gebreke blijft, zal de zaak waarschijnlijk worden overhandigd aan een deurwaarder, waarna u voor de rechter moet komen. Als u heeft nodig heeft bij het bemiddelen in deze situatie, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag