Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onterechte gasrekening betalen?

Bij mijn voormalige huurwoning (per 1 januari jl. woon ik hier niet meer) werd er halverwege het jaar een nacalculatie met rekening verstuurd voor het gasverbruik. In mei/juni 2022 ontving ik een bijzonder hoge rekening over het jaar 2021 (het ging om een bijbetaling van 1500 euro). Mijn inziens klopte hier niets van, maar na alle instanties afgebeld te hebben en geen enkele medewerking te krijgen heb ik besloten mijn verlies te nemen en te betalen. Ook heb ik besloten de hoofdkraan van de verwarming uit te draaien en er geen gebruik meer van te maken (ik wist toentertijd al dat ik per 1 januari ging verhuizen).
Afgelopen juli heb ik wederom een rekening gekregen van 1300 euro (bijbetaling). Nu weet ik het zeker: dit kan niet kloppen. In de nacalculatie is te zien dat meer dan de helft van het verbruik ook uit de badkamer komt, echter is dit onmogelijk: zo lang ik daar heb gewoond was de verwarming in de badkamer niet te gebruiken omdat de knop om deze aan te zetten was dicht geroest! Mocht ik hier dus gebruik van hebben willen maken, dan was dit niet eens mogelijk.
Ik heb telefonisch contact gehad met de verhuurder, ze vonden het ook vreemd en gingen op onderzoek uit. Nu heb ik per mail reactie gehad waarin ze aangeven dat de energieleverancier de gasmeter incorrect heeft geïnstalleerd. De verhuurder heeft het bij de leverancier aangegeven en ze zullen 'mij vergoeden wanneer de leverancier het heeft vergoed', maar ze eisen nog wel dat ik de rekening betaal.
Mijn vraag: hoe kan ik als particulier deze kwestie aanvechten met de verhuurder? Kan de rechtswinkel mij hierbij helpen? Ik kom helaas niet in aanmerking voor hulp van het Juridisch Loket. Het inschakelen van een advocaat is helaas geen optie omdat de kosten daarvan hoger zijn dan de rekening.

PS: het betreft een huurovereenkomst met een makelaarsbedrijf, dus géén sociale of particuliere huur.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag