Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onterecht handelen Raad voor de Kinderbescherming.

Mijn kinderen willen niet meer naar hun vader. De rechter heeft bepaald dat er onderzoek moet worden gedaan. Tevens heeft hij opgelegd dat de kinderen onder begeleiding 2 uur per 2 weken op neutraal terrein zonder partner van mijn ex onder toezicht van de instantie All in the Family” (welke nog niet is toegewezen door drukte bij de instanties) hun vader moeten bezoeken. Nu heeft de Raad voor de Kinderbescherming bepaald dat mijn kinderen afgelopen woensdag onder hun toezicht mee moesten naar hun vader onder het mom “de hond bezoeken”. Dit is gebeurd in zijn huis met zijn huidige partner waarbij tegen de kinderen door hun is verteld onderweg naar hun vader toe dat ze lief voor hem moesten zijn want hij was heel zenuwachtig en had vaak gebeld en anders zou hij misschien gaan huilen. Tevens hebben ze mijn jongste kind zonder begeleiding bij hun achtergelaten omdat mijn zoontje zei dat papa nu lief was en daarom wilde blijven toen zij aan hem vroegen om naar huis te gaan. Na hem alleen achter gelaten te hebben kreeg ik van hun een bericht dat ze onderweg naar mijn huis waren met alleen mijn dochter van 10 jaar en mijn zoontje van 7 hebben achtergelaten bij zijn vader. Dit is eigenlijk tegen de uitspraak van de rechter in en ik heb toestemming gegeven omdat mijn advocaat mij zei niet tegen de haren in te moeten gaan van de raad voor de kinderbescherming. Mijn vertrouwen in deze situatie is tot de nul punten gedaald zodat ik niet meer weet wat ik moet doen. Kunt u mij advies geven of helpen hoe hier mee om te gaan.

Het is belangrijk om eerst te noteren dat mijn advies alleen oriënterend is. Voor een specifieker advies, kunt u het best contact opnemen met een jurist of advocaat.

Als u het niet eens bent met de acties of besluiten van de Raad voor Kinderbescherming, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen.

1. Allereerst kunt u rechtstreeks met de Raad communiceren. U kunt bijvoorbeeld vragen om een uitleg, of uw bezwaren overbrengen op de medewerker van de Raad voor Kinderbescherming die uw dossier behandelt. Zij kunnen u mogelijk verder helpen of uitleg geven over hun acties.

2. Als dit niet succesvol of bevredigend is, kunt u een officiële klacht indienen bij de Klachtencommissie van de Raad voor Kinderbescherming. Dit doet u idealiter schriftelijk en u bevat de volgende informatie: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van de gebeurtenis of beslissing waarover u klaagt, en de naam van de medewerker (indien bekend).

3. Als u niet tevreden bent met de reactie op uw klacht, kunt u in beroep gaan bij de Nationale Ombudsman. Hier heeft u wel een afwijzing of uitspraak nodig van de Klachtencommissie van de Raad voor Kinderbescherming voor u een beroep kunt indienen bij de Nationale Ombudsman.

4. In uitzonderlijke gevallen, als u van mening bent dat er onrechtmatig is gehandeld, kunt u een rechtszaak aanspannen. Echter, het is sterk aan te raden om in dit geval deskundige juridische bijstand te zoeken.

Houd in gedachten, dit is slechts een globaal advies. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zou u overwegen om professioneel juridisch advies in te winnen voor verdere en specifieke begeleiding in uw zaak.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag