Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ontbinding contract mogelijk op basis van ingebrekestelling verhuurder?

Ik woon in een wooncomplex met appartementen en studio's. In dit complex zijn ook bergingen aanwezig die separaat te huren zijn. Vanaf het moment dat ik mijn woonruimte heb betrokken ben ik bezig geweest met het verkrijgen van een eerder genoemde berging. Ter indicatie: intrede woonruimte was op 25-10-2022. Na veel bellen, mailen en contact met de accountmanager is na een radiostilte van een maand uiteindelijk een contract afgegeven op 27-12-2022 voor een te huren berging met ingangsdatum 29-12-2022. Dit is de voorgeschiedenis en doet denk ik juridisch niet per se ter zake.
De vraag die ik wil stellen is of er een mogelijkheid is om dit contract te ontbinden op basis van gebreke door de verhuurder. De feiten zijn namelijk dat ik de eerste nota à €43,87 heb voldaan binnen de door verhuurder gestelde termijn en daarnaast is nadien een maandelijkse incasso van de huursom à € 40,00 ingesteld volgens het contract. Tot op heden heb ik echter geen sleutel ontvangen van het gehuurde. Dit is formeel gezien dus bijna 4 maanden na ingang van de huurperiode. Op een minimale huurperiode van 6 maanden zou ik op niet juridische basis zeggen dat ze dan in gebreke zijn. De situatie heeft zich nu zo gevorderd dat ik geen behoefte meer heb aan de berging omdat ik het opbergen van spullen anders heb ingericht.
De maandelijkse incasso's blijven doorgaan, de laatste hiervan heb ik echter bij wijze van statement gestorneerd waardoor een reactie getriggerd werd vanuit de verhuurder.
De ideale situatie waar ik heen wil is ontbinding van het contract, maar ik ben benieuwd of ontbinding mogelijk is op basis van in gebreke stelling.

Vooraf dank voor uw reactie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag