Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ontbinden verkoop puppy

Wij zijn echte Zwitserse witte herder fanaten. Al 35 jaar hebben wij dit fantastische ras. Sinds 7 jaar fokken wij zo nu en dan een nestje volgens de regels, soms 1 nestje per jaar soms twee jaar niks.
Nu hebben wij een gezin leren kennen waar ik zelf een soort raar onderbuik gevoel van heb. Ze hebben een ZWH reu van 15 mnd en willen hier een teefje in de eerste instantie hebben ze me overtuigd, maar hoe beter ik ze leer kennen hoe erger dat gevoel wordt. Ondertussen hebben ze een aanbetaling gedaan van 300€ en dat heb ik bevestigd in de mail vanaf daar werd het eigenlijk erger mijn gevoel, maar toch proberen te onder drukken. Vandaag een bezoekje gebracht zodat ik hun reu kon zien en zo het juiste karakter van het teefje kan gaan matchen. Tot mijn verbazing was de reu van 15 maanden brood mager en ook hun kat die beneden was was zo mager. Dat de hond mager was gaven ze de schuld bij de fokker, maar kom op hij is 15 maanden. Ze waren bij een Trimsalon geweest met de hond dus dacht ik die bel ik om te vragen of ik het bij het juiste end heb. Gelukkig bevestigde ze m’n beeld ja de hond was te mager ze had dat ook gezegd en de man was heel autoritair tegen de hond hij behandelde hem zoals de trimster verwoorde als een Duitse herder. U moet weten dat witte herder zacht gekookte eieren zijn. Ik maak me serieus zorgen om de hond die wij aan hun moeten afstaan. Kan ik de koop ontbinden? Ik slaap hier echt slecht van het zijn echt onze pup kinderen wij hebben ook met elke pupouder nog steeds goed contact deze man dreigde met een rechtszaak. Hij zei ik kom gewoon een pup halen of je wilt of niet u moet weten dat elke pup ouder van geboorte tot ruim acht weken wel 6/8x op visite komen en elke dag tig filmpjes en foto’s krijgen via de groeps app.
Ik ben ten einde raad. Hoe kan ik met een gerust hart daar een pup laten wonen alsjeblieft wat moet ik ze zijn nu bijna zes weken.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag