Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ontbinden private lease contract niet tijdig leveren auto?

Ik heb in oktober 2022 een leasecontract afgesloten voor het private leasen van een MINI Electric.
De verwachting was toen dat de auto in Q1 2023 geleverd zou worden.
Echter bleek dit niet haalbaar en werd het mei 2023. Op 5 april 2023 heb ik contact gehad met de dealer waarop zij aangaven dat de auto week 23 binnen zou komen. Ook is mij toen uitgelegd dat als de auto klaar is het 1.5 week duurt om de auto te transporteren naar de dealer en dat het dan nog 1.5 week duurt voordat hij klaar is om afgehaald te worden.
Op 8 mei heeft de dealer aangegeven dat de auto in week 21 bij de dealer zou binnenkomen en hij dus 1.5 week later klaar zou zijn om afgehaald te worden.
Op 24 mei 2023 kreeg ik echter bericht dat de planning was doorgeschoven naar binnenkomst week 24 bij de dealer. Dit terwijl de auto 1.5 week de tijd nodig heeft om getransporteerd te worden, dus hadden ze dit al eerder moeten weten.
Hierdoor heb ik nu tot de nieuwe auto geleverd wordt geen auto meer tot mijn beschikking en dus een probleem. De dealer geeft aan dat ik via hun verhuurservice een auto kan huren maar deze bedragen beginnen vanaf 35 euro per dag terwijl ik ook niet weet voor hoe lang.
Ik wil het contract ontbinden. Echter geeft de leasemaatschappij aan dat dit niet kan omdat zij niet met vastgestelde levertijden werken maar met verwachte levertijden.
Het moet toch niet zo kunnen zijn dat zij maar mogen blijven uitstellen en ik er niet meer vanaf kom?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag