Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ons exmedewerker heeft ons intern informatie,toeleveranciers etc gebruikt en haar eigen winkel met precies hetzelfde produkten open gemaakt. Winkel ziet ook vergelikbaar. Klanten hebben ons verteld dat toen ze nog bij ons werkte in de winkel- vertelde ze aan de klanten slechte dingen over het bedrijf, dat wij zijn dieven, stelen van klanten en dat bedrijf gaat sluiten. Meteen na haar ontslag heeft ze haar eigen winkel gestart en blijkbaar hoopte om ons reputatie te verpesten. Zij heeft geen concurrentie clausule getekend, maar is dit niet onrechtmatige concurrentie? Ook heeft ze document getekend bij ontslag dat ze niet op een negatieve manier over het bedrijf zou spreken tegen derden. Zij had toegang aan alle administratie, gegevens, contacten etc. Dat heeft ze gebruik van gemaakt. Alles bij haar winkel is hetzelfde- merken, prijzen, zelfs vorm van reclame- gebruikt ze onze slogans. Kunnen wij iets aan doen?
Wij hebben al angifte gedaan voor smaad en laster bij de politie- die was al in behandeling genomen maar wij willen dat ze stopt met haar winkel.

Ik ben het met u eens dat dit naar onrechtmatige concurrentie riekt. U zou kunnen overwegen om, indien deze persoon niet vrijwillig stopt met die activiteiten, een verbod te eisen. Tevens zou kunnen worden overwogen om schadevergoeding te eisen. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om uw zaak te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag